Nole je GQ frajer godine! (VIDEO)

U vrlo detaljnom i nadahnutom tekstu, novinar magazina "GQ" Tom Skoka, obrazlaže svoje, ali i faktografsko, viđenje uspona Novaka Đokovića od momka koji od početka karijere "uznemirava" na terenu (a i van njega?) velike zvezde poput Federera i Nadala do svetskog broja 1. u tenisu. Sve to kao pravi uvod u zasluženu laskavu titulu asa na listi "GQ Men of the Year 2011", odnosno muškaraca koji su po mišljenju ovog čuvenog magazina obeležili godinu koja je uskoro za nama.

Izgleda strani novinari gledaju širu sliku uspeha jednog sportiste tokom godine, a ne orijentišu se na trenutne slabosti koje, čini se, previše "inspirišu" domaće "teniske eksperte". Da, činjenica je da je Novak Đoković i dalje svetski broj 1. i ponosan je na to, jer je, kako i sam kaže, ceo život radio da se nađe na tronu.

Na pitanje šta se promenilo od vremena kada je delovalo kao da se previše trudi da pobedi ljute protivnike, ali mu to nikako nije polazilo za rukom, Đoković za "GQ" kaže:

- Sazreo sam kao igrač. Sazreo sam kao osoba. Znam šta radim. Znam kako da vodim svoj život, svoju karijeru. Pre jednostavno nisam bio dovoljno dosledan i nisam zapravo dovoljno verovao da mogu da se saberem, počnem da pobeđujem na značajnim turnirima i postanem broj 1.

(old_image)

Međutim, novinar "GQ-a" se na Đokovićev odgovor o sazrevanju duhovito setio njegovog druženja sa vevericom u Londonu (tokom trajanja ovogodišnjeg Vimbldona), koju je neumorno pokušavao da nahrani iz ruke pri tom neprestano tvitujući o svom napretku u toj avanturi.

- Veverica je bila jedan od mojih bliskih prijatelja u Londonu. Na žalosti, nisam je video nakon što sam osvojio titulu, iako sam želeo da to proslavim sa njom.

Pogledajte video sa Đokovićevog fotografisanja za "GQ"! Da, ovaj momak sa 24 godine zaista deluje kao neko ko zna šta hoće i kako do toga da dođe, bez sumnje je jedan od najsnalažljivijih sportista u odnosima sa javnošću, ali sigurno ga pogađaju i maliciozni komentari koji u zadnje vreme sve više stižu na njegovu adresu...

Pogledajte još