Završen most na Savi kod Obrenovca

ORENOVAC , 30. novembra 2011. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da je taj most jedan od najznačajnih projekata, pored mosta na Adi.

"Čelični deo mosta preko reke dugačak je 442 metra, na surčinskoj strani je izgradjena prilazna rampa dužine 180 metara, što čitavu konstrukciju mosta čini dugom 622 metra", naveo je Đilas prilikom obilaska mosta.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je da je to jedan od desetak projekata podstica njagradjevinske industrije u Srbiji i programa "mera Vlade za pomoć gradjevinskoj industriji".

Dulić je istakao da su takvi gradjevisnki radovi započinjani, a danisu završavani, kao i da su ranije otvarana gradilišta koja nisuzavršavana.

Most na Savi, izmedju Obrenovca i Surčina, počeo je da se gradi 1994.godine, a radovi su obustavljeni tri godine kasnije, da bi sepočetkom 2011. nastavili. Most preko Save u Obrenovcu deo je takozvane Sremske gazele koja će od mosta voditi do petlje Dobanovcina autoputu.

Pogledajte još