Fijat će u Srbiji praviti novog fiću i zvaće se el zero

Sledeće godine počeće proizvodnja verzije sa pet sedišta, a od 2013. i sa sedam. „Blic“ ekskluzivno objavljuje izgled novog modela.

List navodi da je zgled novog modela do sada čuvan u strogoj tajnosti, a od građana Srbije videli su ga samo najviši zvaničnici poput predsednika Borisa Tadića i bivšeg ministra Mlađana Dinkić.
Radni naziv modela i dalje je L0 odnosno “el zero”.

I na novom automobilu biće ugrađivani dvostruki unutrašnji kružni farovi koji su proslavili “fiću”.Takođe, sa “una” i “pande” biće preuzeti štitnici na vratima, a “uno” će “pozajmiti” kao ideju i dodatak od crne plastike na branicima.

“Fijat” planira da “el zero” proizvodi i u takozvanoj treking verziji, odnosno verziji znatno izdignutoj od zemlje u odnosu na osnovni model i sa dodatnim crnim profilima na karoseriji.

Radnici “Fijatove” fabrike u Kragujevcu prolaze obuke u pogonima te kompanije u Poljskoj i Italiji. Više stotina italijanskih stručnjaka boravi u Srbiji kako bi rekonstruisali fabriku i radili na montiranju nove opreme koja stiže iz nekoliko zemalja. Planirano je da do 2015. bude dostignuta godišnja proizvodnja od 200.000 komada.

Ideja italijanskog proizvođača jeste da novi model bude zamena za “fijat ideju” i “lanča muzu”, a predstavljaće i zamenu za “fijat multiplu” kada se 2013. bude pojavila verzija “el zera” sa sedam sedišta.

Pogledajte još