Elena Karić zaboravila svekrvine i mamine recepte

Elena se okrenula u potpunosti zdravom načinu ishrane i izgleda da ne štedi ni novac ni vreme da sebe i svoju porodicu hrani na najzdraviji mogući način.

Na pitanje magazina Story da otkije najbolji specialitet koji rado priprema, Elena kaže da u njenoj kući vlada poseban način ishrane.

Ne jedemo procesovanu hranu, čak ni hleb ne kupujemo u pekari. U našoj kući svakodnevno se pravi hleb od organskog brašna, pije se samo sirovo, izmuženo kravlje mleko. Ne jedemo nikakav, kupovni keks, čokoladu ili slatkiše. Mi svoju čokoladu sami pravimo. Budući da imam problem kada sam u Beogradu da nađem organik kakao, cimet i prirodne zaslađivače poput Stivie ili Agavea kao i Quinou – peruansko žito bez glutena, jer ne jedemo namirnice koje ih poseduju, često iz Londona donosim te stvari.

So sa Himalaja…


Nikada ne koristimo šećer, običnu so ili belo brašno. Pravimo domaće domaće džemove od neprskanog voća, koristimo so sa Himalaja, koju srećom možete da nađete u Beogradu i naravno ne pržimo na uljima već na Gii puteru koji na visokoj temperaturi, po ajurvedskim saznanjima postaje blagotvoran. Recimo da su palaćinke od heljde sa čokoladom od rogaća nešto čega bi se teško odrekla.

Cena himalajske soli je oko 1.100 dinara, a šta mislte koliko se Elena istroši kada kiseli kupus?