FSS "zatvorio" Marakanu!

"Na današnjoj sednici donesena je odluka o suspenziji Stadiona Crvene zvezde i zabrani odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica prvog tima ovog kluba bez prisustva publike, do donošenja konačna odluke. Takođe, protiv Crvene zvezde je pokrenut prekršajni postupak zbog slabe organizacije utakmice, a prema navodima iz izveštaja delegata i specijalnih kontrolora za bezbednost", navodi se u saopštenju.

Na sednici DK FSS o derbi utakmici Super lige koji je u subotu odigrana na Zvezdinom stadionu, analizirani su izveštaji službenih lica koja su prisustvovala utakmici.

Posle analize odlučeno je da delegat utakmice Miodrag Popović podnese dopunski izveštaj u kojem će objasniti zašto fudbaleri Partizana na poluvremenu meča nisu otišli u svlačionicu kao i druge detalje vezane za ponašanje aktera meča.

Dopunske izveštaje moraće da podnese i sudijska trojka, kao i specijalni kontolori za bezbednost.

DK FSS takođe je doneo odluku da se sportski direktor Crvene zvezde Goran Vasilijević i njegov kolega iz Partizana Mladen Krstajić izjasne o događajima tokom i posle meče "večitih rivala".

Protiv njih dvojice takođe će biti pokrenut postupak, piše u saopštenju FSS.

I trener Partizana Aleksandar Stanojević će morati da se izjasni pred DK FSS, posle čega će biti doneta odluka o eventualnom pokretanju potupka protiv njega.

"O pokrenutim postupcima disciplinskog organa FSS donećemo odluku na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS, a koju smo zakazali za utorak 6. decembar. O eventualnim pokretanjima postupaka prema nekim
drugim licima odlučićemo po dobijanju navedenih dopunskih izveštaja i izjašnjenja
", rekao je predsednik DK FSS Slobodan Pajović.

Beta

Pogledajte još