Vidić u izboru za najbolji tim godine

Najboljih jedanaest u 2011. godini biraće 50.000 profesionalnih fudbalera članova sindikata FIFpro a rezultati će biti objavljeni 9. januara neredne godine kada će se dodeliti i nagrada FIFA zlatna lopta za najboljeg fudbalera godine.

Najbolji tim u izboru FIFpro bira se od 2005. a već treću godinu uzastopno je pod okriljem FIFA.

Na spisku je 11 fudbalera Barselone i deset igrača Reala. Najviše predstavnika imaće svetski i evropski šampion Španija čijih je devet reprezentativaca na spisku.

Brazil će na izboru imati osam predstavnika a jedini fudbaler u izboru koji ne igra u Evropi je član Santosa i reprezentativac Brazila Nejmar.

Za mesto u timu koji će se birati u formaciji 4-3-3 boriće se po pet fudbalera na svakoj poziciji. Jedini predstavnik Srbije biće odbrambeni fudbaler Mančester junjateda Nemanja Vidić koji je bio izabran u taj tim 2009.

U izboru će biti i pet fudbalera iz Reala i Barselone koji su bili u najbojem timu i 2009. i 2010. a to su Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Ćavi, Iker Kasiljas i Andres Iniesta.

Najviše puta u najbolji tim biran je odbrambeni igrač Čelsija Džon Teri koji je u pet navrata bio u idealnih 11.

Mesto među tri najbolja napadača u 2011. pored Mesija i Ronalda tražiće i Zlatan Ibrahimović koji do sada nije biran u idelan tim kao i Kolumbijac Radamel Falkao i Urugvajci Luis Suarez i Edison Kavani i Holanđanin Robin Van Persi.

Beta

Pogledajte još