Ko odlazi iz Zvezde?

Ono što na neki način teši sve Zvezdaše je to što je konačno nešto počelo da se menja. Prvi su digli "sidro“ pojedini rukovodioci kluba, počevši od sportskog direktora Ivana Adžića, a sigurno je da će biti i rezova u igračkom kadru.

Najizvesniji je svakako odlazak Milana Vilotića. Problematični defanzivac odavno ima problem sa trenerom Prosinečkim, a nakon poslednjeg incidenta sasvim je izvesno da je on završio svoju misiju u Crvenoj zvezdi. Zbog njegovih reprezentativnih akcija porasla mu je vrednost, ali sa obzirom na poslednja dešavanja ne treba očekivati da ćemo dobiti mnogo više od milion evra za ovog defanzivca. Najveće interesovanje su iskazali klubovi iz Grčke, Rusije i Francuske.

(old_image)

Izvesno je da ćemo u januaru morati da tražimo i novog napadača. Andrija Kaluđerović je jedan od igrača koji bi mogao da napusti klub u ovom prelaznom roku. Naš napadač je procenjen na 1,5 miliona evra, a najbliži njegovom potpisu su klubovi iz daleke Južne Koreje, mada postoje i nagoveštaji da su zainteresovana i dva kluba iz zemalja Beneluksa.

Svakako, nešto što se verovatno neće svideti većini navijača, ali činjenica je da postoji mogućnost da nas u ovom prelaznom roku napuste i dva mlada igrača, Darko Lazović i Li Adi. Iako bi najveća količina novca u klub trebala da stigne posle njihove prodaje, stoji da su oni budućnost Zvezde i da treba da ih zadržimo. Njih dvojica na tržištu dostižu vrednost do oko pet miliona evra. Za Lazovića postoji interesovanje iz Italije i Engleske, dok bi Adi verovatno otišao put Engleske, Nemačke ili Francuske.

(old_image)

Brazilac Kadu, kojeg smo toliko dugo čekali i konačno dočekali da bude onaj pravi, pobudio je dobrim igrama interesovanje mnogih klubova. Definitivno, ovo bi bio jedan od najvećih gubitaka u prelaznom roku i sigurno bi vrlo teško našli zamenu za omalenog „karioku“. Za njega se interesuju klubovi iz Turske, Švajcarske, Austrije i Rusije, a obeštećenje koje bi dobili u slučaju njegove prodaje je oko dva miliona evra.

Pored pomenutih igrača, možemo očekivati i odlazak nekih rezervista, kao što su Savio, Jeremić, Reljić, Ignjatijević

Izvor:

Pogledajte još