Počinje Svetsko prvenstvo u Brazilu

Srbija ne učestvuje na prvenstvu, jer je u kvalifikacijama izgubila od reprezentacije Hrvatske.

Među reprezentacijama koje bi mogle da se umešaju u borbu za medalju nalaze se i Nemačka, Južna Koreja, Danska, Španija, Crna Gora I Švedska.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu samo će šampion obezbediti plasma na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, dok će ekipe od drugog do sedmog mesta učestvovati u dodatnim kvalifikacijama.

Zbog toga Norveška i Rusija nisu u istoj situaciji, jer su Norvežanke već obezbedile učešće u Londonu, pošto su postale prvakinje Evrope, pa će bar zbog toga moći da budu opuštenije na takmičenju u Brazilu.

Rusija je na poslednjih pet SP osvojila četiri titule, ali je izgubila u Pekingu u finalu OI od Norveške.

Francuska dolazi kao svetski vicešampion, tu je uvek opasna Danska, koja ima tri olimpijske titule (1996, 2000. i 2004), kao i Švedska - finalistu EP 2010.

Nemačka ima solidnu ekipu i bronzanu medalju iz 2007. Španija je 2009. bila četvrta, a Južna Koreja je najbolja azijska ekipa, koja je već obezbedila plasman na Olimpijske igre 2012.

Na kraju, na SP biće i Crna Gora u čijoj reprezentaciji igra jedna od najboljih rukometašica sveta Bojana Popović.

U Grupi A takmičiće se: Norveška, Crna Gora, Angola, Nemačka, Kina i Island, u Grupi B: Rusija, Kazahstan, Holandija, Južna Koreja, Španija i Australija, u Grupi C: Rumunija, Francuska, Brazil, Tunis,
Kuba i Japan, a u Grupi D: Švedska, Danska, Hrvatska, Argentina, Obala Slonovače i Urugvaj.

Beta

Pogledajte još