Obučena prva Fiesta

U restoranu "Komunale" članovi žirija, Andrej Kulundžić, popularna voditeljka Danijela Jankov, košarkaš Partizana Dušan Kecman, predstavnik „Smart Phone Shop-a“ Ivan Pljevaljčić i direktorka marketinga Grand Motorsa Maja Babić, uz pomoć prisutnih novinara, proglasili su pobednika najkreativnijeg rešenja prvog kruga.

Voditeljka programa Marina Kotevski upoznala je goste sa kampanjom „Obuci Fiestu” kompanije Grand Motors, generalnog uvoznika Forda. Pored zabave, podsticanja mašte i inspiracije, kampanja ima za cilj humanitarnu donaciju instituciji za koju novinari procene da joj je pomoć najpotrebnija. Novčana sredstva će biti prikupljena prodajom najboljih ideja (prekrivača) na aukciji naredne godine.

Kampanju „Obuci Fiestu“- takmičenje u kreativnosti Ford je pokrenuo pre početkom novembra, kada je poznati kreator Darko Kostić kreirao prvi prekrivač za Fashion Week. Time je zvanično počelo takmičenje na Facebook-u. Ovim događajem obeležava se završetak prvog („Obuci Fiestu za zimu“) i najava drugog kruga koji će trajati do kraja decembra i čija je tema „Obuci Fiestu za Novu godinu“.
(old_image)

Ivana Milović, PR portala Nadlanu.com i Dušan Kecman

Potom će uslediti faze Obuci Fiestu za Dan zaljubljenih i za proleće, nakon čega će cela kampanja biti svečano završena na prolećnom Fashion Week-u, predstavljanjem najboljih ideja na reviji „Fiesta Fashion“.

Za temu „zima“ pristiglo je čak 220 radova, za koje je glasalo više od 6.000 fanova. Prisutni novinari su odabrali najboljih 10 radova, od kojih je žiri proglasio prvo, drugo i treće mesto.

Pobednici svakog kruga dobijaju vredne nagrade. Nagrade za prvi krug obezbedio je Fordov partner, kompanija Smart Phone Shop, koja će prvoplasiranom uručiti „pametni telefon“ HTC najnovije generacije, dok su za drugo i treće mesto pripremljene moderne Jays slušalice, odnosno vaučer za kupovinu po izboru u vrednosti od 3.000 dinara.

Pobednička ideja svakog kruga takmičenja biće odštampana na Fiesti namenjenoj za test vožnju koja će krstariti ulicama Beograda tokom trajanja kampanje. Finalni pobednik svih krugova postaće zaštitno lice Ford Fieste i dobiti ovaj automobil na korišćenje godinu dana, a drugo i treće mesto dobijaju putovanje iznenađenja.

U daljem kreiranju novog „odela” za Fiestu takmičiće se i predstavnici medija, poznate ličnosti i blogeri.
(old_image)

Da je kampanja zanimljiva i mnogima osim takmičarima na Facebook-u potvrđuje i odličan odziv medijskih kuća, javnih ličnosti i blogera koji će podržati kampanju. Predstavnici medija su na licu mesta napravili prvi ”medijski prekrivač” za Fiestu, a kao ideja poslužili su im i ”bedževi inspiracije” koje su dobili na ulazu.

Nakon ovoga, svaka redakcija će posebno dizajnirati ”odelo” za Fiestu i svoje predloge će postavljati na Facebook stranicu na kojoj se odvija takmičenje. Glasanje za redakcijske predloge trajaće do 10.12.2011, a pobednička redakcija biće proglašena 12. decembra. Svi fanovi mogu da glasaju, a redakcija čiji prekrivač osvoji najveći broj glasova dobiće Fiestu na korišćenje na mesec dana.

Pogledajte još