UNICEF kolekcija 2008/2009.

Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), vodeća svetska organizacija koja se više od 60 godina bavi zaštitom dečjih prava, kao svoj glavni cilj postavila je da dečja prava budu kao trajan etički princip i standard ponašanja prema deci.

U galeriji O3ONE u sredu, 18. juna, UNICEF nam je predstavio novu i veoma inspirativnu kolekciju čestitki i poklona za 2008/09. godinu, koja oslikava istinski duh poklanjanja. U velikom i interesantnom izboru lako se može naći ponešto za svačiji ukus. Posebno osmišljeni pokloni, u koje spadaju obrazovni, zabavni, kolekcionarski i ručno rađeni predmeti, prepoznatljivi su po vrhunskom kvalitetu, a još je važnije da je efekat kupovine UNICEF-ovih proizvoda daleko duži od trenutka pažnje koji upućujete nekome, jer svaka čestitka koju pošaljete i svaki poklon koji darujete deci omogućava bolji život.

- UNICEF ima posebno zadovoljstvo da predstavi novu kolekciju za 2008/ 2009. godinu, a ovo je i lepa prilika da predstavimo i tri partnerstva kompanija koje su prepoznale važnost ulaganja u decu: "Diners Club International", RTV B92 i "Telenor". Ujedno se zahvaljujemo svima koji su medijski podržali naše programe i aktivnosti. Verujemo da je svako pojedinačno dete važno, ali i da je svaki pojedinac važan detetu, jer će nasleđe koje ostavljamo deci biti imovina koju će ona podeliti - reči su koje je zvanicama i gostima uputila Vesna Savić-Đukić iz UNICEF-a.

Internet portal Nadlanu.com je u nekoliko navrata, onoliko koliko su nam mogućnosti to dopuštale, podržao projekte UNICEF-a, svrstavajući se tako u društvo istinskih poštovalaca rada ove velike svetske humanitarne organizacije, a što nas je ispunjavalo srećom i zadovoljstvom zbog saznanja da dajemo skromni doprinos izgradnji bolje budućnosti za decu i mlade. Zahvalnica koju smo dobili ispunjava nas zadovoljstvom, ali nas i obavezuje da sa još većim entuzijazmom podržimo nove projekta UNICEF-a. 

I treba izdvojiti i još jednom reći, kako to divno kažu u UNICEF-u: - Mi verujemo da je svako pojedinačno dete važno, ali i da je svaki pojedinac važan detetu, jer će nasleđe koje ostavljamo deci biti imovina koju će ona podeliti. Ujedinimo se za decu.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još