Božićni dobrotovorni bazar

Hala 3. Beogradskog Sajma bila je mala da primi sve one koji su želeli da vide šta su to ove godine lepo pripremile predstavnice " Međunarodnog kluba žena", koje su organizatori ovog humanitarnog skupa. Šoping groznica se polako "zahuktava", pa je verovatno i to jedan od razloga, što je mnogim štandovima bilo nemoguće prići.

A imalo je svašta lepo da se vidi i kupi. Učestvovalo je 35 zemalja, od kojih je svaka ponudila proizvode po kojima je prepoznatljiva, kao I autentičnu hranu svoje nacionalne kuhinje. Najveća gužva je bila kod štandova najegzotičnijih zemlja, kao što je recimo Gana, koja je svoje proizvode rasprodala, vrlo brzo. Ista je situacija bila i sa Šri lankom, Angolom , Egiptom, Japanom....

Gospođa Ariana, koja je predstavljala štand Indonezije rekla nam je da joj je jako drago što učestvuje na jednom ovakvom događaju i da su svoj štand dekorisali tako da posetiocima dočaraju duh ove daleke zemlje. Žene iz njihove ambasade su pripremale autentične specilaitete:začinjene i ljute, ali kažu posetiocima se to jako dopalo.

Mogle su se naći knjige sa francuskim, engleskim i italijanskim prevodom po ceni od samo 100 dinara.

Nemački štand je imao stvari sa brendom njihovih najpoznatijih automobila, kolača i čokoladica. Izraelci su nudili njihov čuveni Falafel.. Rusi su ponudili knjige, savremenu prozu, naučnu fantastiku, klasiku, kao i filmove, a čuvene babuške su izazvale veliko interesovanje. Šri Lanka je pripremila interesantne stvarčice za mališane.

Na štadu Sjedinjenih Američkih država organizovana je lutrija. Ako uplatite 300 dinara mogli ste da bude izvučeni i dobijete neki od vrednih paketa: korpu sa knjigama, korpu za doručak, korpu sa vinom....

Sav prihod od prodaje na štandovima i od prodatih karata ide humanitarne svrhe. Prošle godine je prikupljeno 80.000 evra.

Pogledajte još