Koštunica: Srbija da zaboravi na članstvo u EU

Koštunica je na sednici Glavng odbora DSS-a u beogradskom Centru "Sava" poručio i da nacionalne i državne ineterese Srbije ne bi trebalo podrediti volji Brisela.

"Brisel nije naš glavni grad. Mi imamo svoju državu i njeno ime je Srbija", kazao je Koštunica i istakao da cilj DSS-a nije izolacija zemlje, već ekonomska i razvojna saradnja sa svim zemljama EU.

"Ova (naša) nova državna politika i ovaj novi nacionalni cilj koji pitanje učlanjenja Srbije u EU skidaju sa dnevnog reda, prirodna je posledica namere Evropske unije da Srbiji otme Kosova"
, rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, sadašnja vlast spremna je da žrtvuje Srbiju, državne i nacionalne interese, kako bi dobila status kandidata za članstvo u EU.

"Vlast je spremna da celu Srbiju, sve naše državne i nacionalne interese žrtvuje da bi dobila status kandidata. Sadašnja vlast hoće da život Srbije podredi novoj, nerazumnoj i površnoj dogmi da EU nema alternativu", ocenio je Koštunica.

Lider DSS je kazao da vlast ne brine to što je država ugrožena, narod gladan, privreda propala, već to "da li će EU posle svih ucena i pretnji kojima je izložila Srbiju, ipak da se umilostivi i dati Srbiji status kandidata".

"Zarad beznačajne nagrade vlast se upustila da bude protiv svog naroda. Nagrada je kandidatura za EU", kazao je Koštunica.

BEOGRAD, 4. decembar 2011. (Beta)

Pogledajte još