Samsungov mobilni više klase

“Samsungovi” telefoni serije E7xx poznati su po svojoj uravnoteženosti, dobroj opremljenosti i kvalitetnoj izradi. Model E770 nastavlja tu tradiciju. Jednostavno, ovaj telefon nastavlja postupni napredak ponude ove serije telefona. Dizajn je „pozajmljen“ od vrlo popularnih modela E700/E720/E730. Dimenzije uređaja su izvrsno pogođene, u sklopljenom stanju staće vam u bilo koji džep, pa i u onaj na košulji, a u rasklopljenom stanju ima velik ekran i dovoljno veliku tastaturu da ga svako može koristiti. Spoljnji ekran je OLED rezolucije 96×96 piksela. 

OLED ekrani su na jačem svetlu i suncu čitljiviji od konkurentskih im TFT−a i STN−ova. Rasklopljeni Samsung E−770 izgleda bitno drukčije jer je sivoj boji kućišta suprotstavljena crna boja tastature i prostora oko ekrana. Tastatura je poslovično dobra, a sve više se navikavamo na činjenicu da svaki novi “Samsung” malo više klase ima sve bolji ekran. Ovaj ekran rezolucije 176×220 piksela je izvrstan, boje su malo prenaglašene, ali zato svi drugi ekrani spram ovoga izgledaju isprano i bledo. Poznata struktura menija je obogaćena  3D izgledom, pa kada izaberete stavku, ona vam se približi. Softver sadrži sve što jednom prosečnom korisniku može zatrebati, pa i malo više.

Dopao nam se softver pod imenom Picsel Viewer, pomoću njega možete otvarati PDF, Word, Excel i Power Point dokumente. Radi se o univerzalnom meniju koji se može pokazati vrlo korisnim pri pregledu e-maila koji ovaj telefon podržava. Vezu s drugim uređajima E770 ostvaruje putem Bluetootha. Na isti način možete spojiti headset, stereo slušalice, razmenjivati datoteke, pa i ispisivati fotografije – za sve postoje profili. Svi ti profili znaju neki puta zbuniti telefon pri radu s drugim telefonima s manje opcija. “SonyEricsson” ipak ostaje najbolji u Bluetooth komunikaciji. Multimedijalne mogućnosti ovog telefona vrte se primarno oko njegovog MP3 playera. Osim muzike, ovaj telefon je solidan i u video domenu. Fotoaparat ima 1,3−megapikselni CCD čip i radi vrlo dobre fotografije te kratke video zapise. Najveća rezolucija fotografije je 1.280×1.024, a video zapisa 352×288. Količine memorije ugrađena u telefon (80 MB) osigurat će dosta mesta za vašu audio−vizuelnu kreativnost. Ponestane li vam mesta, već smo spomenuli da se memorija može nadograditi TransFlash karticama. Model E770 je mogućnostima vrlo blizak kliznom modelu D600, ima tek slabiji fotoaparat, a neke sitnice su i malo bolje napravljene (spoljne kontrole za MP3 player). Smatramo ga preklopnom alternativom već spomenutom modelu. Za njegovu kupovinu treba izdvojiti malo više novaca, ali verujemo da će kupci biti zadovoljni jer u paketu dobijaju dobro dizajniran telefon s vrlo dobrim mogućnostima. Cena: 430 evra (“Pregled”)

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.