Bogdanović: Uklonjena i barikada na Jarinju

0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je danas da je osim barikade u Jagnjenici uklonjena i barikada na Jarinju, ocenivši da je to dobar znak i početak normalizacije situacije u tom delu Kosova.

Pozdravljam dogovor Kfora i političkih predstavnika Srba o otvaranju saobraćajnice Zubin Potok-Zvečan jer on predstavlja pozitivan pomak i označava početak procesa uklanjanja barikada. Danas je otklonjena barikada i u Jarinju to je dobar znak i dobar početak normalizacije na severu Kosova”, kazao je ministar Bogdanović za agenciju Beta.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić i komandant Kfora za sever Kosova Adolf Konrad dogovorili su se danas da se saobraćajnica od Zvečana do Zubinog Potoka u mestu Jagnjenica oslobodi za saobraćaj.

Nakon dogovora i Srbi i pripadnici Kfora počeli su istovremeno da raščisćavaju saobraćajnicu u Jagnjenici, jedni da uklanjaju pesak a drugi kablove za osvetljenje reflektora.

Ristić je posle sastanka u Jagnjenici, koji je trajao petnaestak minuta, rekao da “to ne znači da će barikade biti uklonjene i da će se ljudi sa barikada povući”. Dodao je “oni ostaju tu”.

BEOGRAD, 5. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.