Zamonašila se Karićeva majka

0

Majka biznismena Bogoljuba Karića, Danica Karić (94), zamonašila se nedavno u manastiru Pećka patrijaršija i dobila novo ime Angelina.

Danicu Karić zamonašio je vladika lipljanski Jovan, a ovom činu prisustvovala je cela porodica Karić osim Bogoljuba, za kojim je raspisana crvena poternica Interpola, a koji se, kako se pretpostavlja, krije u Rusiji, piše “Alo”.

Danica Karić je na ovaj način ispunila, kako se priča, zavet dat svom suprugu Janićiju, koji je umro pre nešto više od godinu dana.

Njih dvoje su se dogovorili da se onaj supružnik koji nadživi drugog zamonaši u ovom drevnom manastiru. Gospođa Karić je prema običaju sačekala da prođe godinu dana i potom je ispunila svoj zavet. Na taj način će zauvek ostati sa svojim suprugom, koji je sahranjen u Pećkoj patrijaršiji – kaže za “Alo!” portparol PSS-a Jadranka Tasić.

Sinovi Bogoljub, Dragomir, Sreten i Zoran su se složili sa željom svoje majke, koja se o tome sa njima dogovarala. Svečani čin monašenja upriličen je u subotu uveče uoči slave Svetog Vavedenja, a monahinju Angelinu je na monaški postrig, kako crkva naziva ovaj čin, izvela igumanija Pećke patrijaršije mati Fevronija.

Porodica Karić potiče iz Peći. Majka braće Karić u ovom ženskom manastiru, koji ima posebni status i nalazi se pod direktnom upravom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, biće u molitvi zajedno sa monahinjom Irinom, bivšom Tadićevom suprugom, koja je u manastir otišla posle razvoda.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.