Ferguson: Presudan je bio prvi meč sa Bazelom

"Mislim da je rezultat utakmice sa Bazelom kod kuće ključna greška. Te večeri smo bili nesmotreni, vodili smo 2:0 a moglo je biti i 5:0 i samo sebe možemo da krivimo", rekao je Ferguson posle meča u Bazelu.

Prva utakmica između Bazela i Junajteda završena je 3:3 a u sinoćnjem meču istih rivala Mančesteru je bio dovoljan i bod za plasman u narednu rundu, ali je švajcarski šampion bio bolji I slavio sa 2:1 i tako se našao u 16 najboljih ekipa.

POGLEDAJ VIDEO: Vidić teško povređen

"Naravno da je vrlo razočaravajuće za nas da ispadnemo iz daljeg takmičenja, posebno kada se imaju u vidu rezultati koje smo postizali prethodnih nekoliko godina. To je veliki gubitak za nas jer je ovo najkvalitetniji turnir na svetu", rekao je škotski stručnjak.

On je ocenio i da je Bazel iznenadio njegov tim brzim golom Marka Štrelera u 9 minutu, ali je istako i da je očekivao da će njegova ekipa bolje reagovati.

"Nismo imali dobar početak meča i to nas je iznenadilo. Očekivao sam da kontrolišemo igru od početka, ali su oni poveli iz svog prvog napada. Posle takvog starta u gostima morate nastaviti sa maksimalnim pristupom a mi nismo iskoristili prilike koje smo stvorili i to je bila suština utakmice", kazao je Ferguson.

Beta

Pogledajte još