Grupa Električni orgazam najavljuje dva sata svirke

Frontmen benda, Srđan Gojković Gile najavljuje poseban ugođaj za sve poštovaoce njihove muzike: "U petak smo u Domu omladine u Beogradu i jako se radujemo. To će biti poseban koncert i za nas i za naše fanove. Nismo imali solistički koncert u Beogradu od februara 2007, kada smo promovisali "Breskve u teškom sirupu". Sviraćemo 6 pesama sa novog albuma, a malo smo izmenili i ostatak repertoara. Vratili smo neke pesme koje nismo svirali od 2004. godine, kao na primer "Bejbe ti nisi tu", "Debela devojka", "Da si tako jaka"… A ovo će biti i naš najduži koncert u Beogradu ikada. Sviraćemo puna 2 sata!"

"To što vidiš to i jeste" predstavlja novo poglavlje u razvoju benda, kroz naglašeno okretanje ka melodijskim linijama i povratak klavijaturiste Ljube Đukića, jednog od osnivača grupe. Album je dobio sve pohvale kritike i predstavlja jedan od najprodavanijih u istoriji Električnog orgazma, koja traje već preko 30 godina.

Gile otkriva da će na koncertu u Domu omladine, sa Električnim Orgazmom nastupiti i specijalni gost: "Imaćemo i jednog gosta, to je naš stari drug Nikola Čuturilo - Čutura, koji nam je letos pomagao na nekim koncertima, i koji će svirati sa nama u 2-3 pesme i na koncertu u Domu omladine."

Ulaznice za koncert Električnog Orgazma su u prodaji na Blagajni DOB po ceni od 850 dinara, a osim publike u Beogradu ovih dana i fanovi u drugim gradovima Srbije imaju priliku da čuju svoj omiljeni bend koji trenutno ima veoma uspešnu seriju koncerata po našoj zemlji: "Zadovoljni smo kako ide turneja po Srbiji. Krenuli smo od Inđije, pa smo bili u Požarevcu, Kragujevcu i Jagodini. Posle Beograda imamo još Rumu 23. decembra, pa nastavak turneje sledi 2. i 3. februara 2012. kada nastupamo u Nišu. Vikend posle toga je rezervisan za Bečej i Novi Sad", kaže Gile.

Osim koncerata Električni orgazam u saradnji sa izdavačkom kućom Dallas Records uskoro priprema i novo, duplo vinilno izdanje sa ne objavljenom bonus pesmom, kao i dupli multimedijalni CD (deluxe edition) koji sadrži četiri snimljena spota za pesme "Nemaš nikom ništa da daš", "Mister Ministar", "Ti to možeš" i "Bliži Suncu", te nekoliko do sada ne objavljenih "živih" snimaka, kao i potpuno novu pesmu "Sedam dana (je nekad dovoljno)", kao i single-edit verzije prvih pet singlova sa albuma "To što vidiš to i jeste". Oba izdanja će se naći u prodaji posle Nove godine.

Pogledajte još