Zvezda proslavila 20 godina od Tokija

"Svi koji su danas ovde žele od Crvene zvezde trofeje i da se Tokio možda jednog dana ponovi. Svi, međutim, moraju da budu svesni situacije u kojoj je danas klub", rekao je legendarni fudbaler crveno-belih Dragan Džajić koji je u to vreme bio sportski direktor kluba.

Džajić je istakao da "svako skakanje bez prave vizije može da bude pogubno. Zato svi kojima je stalo do Zvezde, moraju da budu strpljivi i realni".

Zvezda je sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju pobedila čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

"Taj uspeh nije došao slučajno: Zvezda je velikom igrom nadoknadila odlazak važnih igrača. Imali smo veliki tim, ali i strategiju", dodao je Džajić.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda prvak sveta

Trener beogradskog kluba na toj utakmici, Vladica Popović, kazao je da današnju svečanost doživljava kao putokaz, a ne kao podsećanje na prošlost.

"Čast mi je i zadovoljstvo što danas mogu da evociram lepe uspomene. Biti trener Crvene zvezde je privilegija, ali još više obaveza da se bude najbolji", rekao je Popović.

Svečanosti na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su šef stručnog štaba Robert Prosinečki i prvotimci kluba, i mnogobrojni gosti.

Beta

Pogledajte još