Đilas: Ako može da vodi Olimpijakos, može i reprezentaciju

"Ovo rukovodstvo nema i neće imati običaj da smenjuje selektora posle jednog neuspeha. Ostaje žal za igranjem na Olimpijskim igrama, ali nijednog trenutka nije postojalo pitanje da li želimo da nastavimo saradnju sa Ivkovićem", rekao je Đilas novinarima u "Kući košarke" u Beogradu.

On je dodao da jedini problem mogu da budu Ivkovićeve godine (68), ali "ako može da vodi Olimpijakos, može i reprezentaciju Srbije".

Saradnja sa selektorom Ivkovićem produžena je do kraja Evropskog prvenstva 2013. godine u Sloveniji.

Reprezentacija Srbije nije obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, pa će od 15. avgusta do 11. septembra igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Svima je žao što jedan sjajan ciklus neće biti zaokružen igranjem na Olimpijskim igrama. S druge strane, otvara se mogućnost da reprezentacija igra više utakmica širom Srbije", ocenio je Đilas.

On je dodao da bez obzira što seniorska reprezentacija ove godine nije ostvarila željene rezultate, u KSS su zadovoljni radom te organizacije i mlađih kategorija.

"Obezbeđena su finansijska sredstva za jačanje regionalnih košarkaških centara, a uskoro će biti održana skupština na kojoj će se usvojiti novi registracioni pravilnik", rekao je predsednik KSS.

Đilas je ocenio da "nema negativnih efekata" zbog neuspeha na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

"Kako stvari stoje KSS će na jesen moći da stane na zelenu granu i da obnovi neke centre koji su skoro ugašeni", dodao je on.

Predsednik KSS rekao je da igrači koji ne budu hteli da igraju za reprezentaciju neće dobijati "specijalne molbe".

"Posao selektora je da kaže na koga računa i koga želi u timu. Ja ne trebam da se mešam u to, ali svaki put sam zahvalan svima koji igraju za nacionalni tim. Ko neće, ne mora. Ne treba nikome pisati specijalne molbe", kazao je Đilas.

Predsednik KSS, koji je istovremeno gradolačelnik Beograda, rekao je da zbog političke kampanje uoči izbora nekoliko meseci neće davati izjave vezane za rad Košarkaškog saveza Srbije.

"Ne želim da na bilo koji način vezujem poziciju u KSS za bilo kakvu političku kampanju", kazao je Đilas.

.

Beta

Pogledajte još