Hrabro na Cibonu!

Novo pojačanje Zvezde Nikola Vasić otputovao je sa ekipom, a konačnu odluku o tome da li će debitovati u crveno-belom dresu u duelu sa Zagrepčanima doneće trener Pešić.

Šef stručnog štaba crveno-belih veoma je zadovoljan zalaganjem ekipe na treninzima tokom protekle sedmice, a o rivalu ima samo reči hvale:

- Cibona je veoma isklusna ekipa, sa proverenim igračima i čak trojicom Amerikanca. Ipak, njihovo najveće pojačanje je dolazak Davora Kusa koji je jedan od najboljih igrača Evrope na toj poziciji. On je sposoban mnogo toga da uradi na terenu, pravi je idejni vođa tima. Doneo je mnogo pozitivnih stvari u igri Cibone, u velikoj meri podigao kvalitet i u njega su sada uprte sve oči - rekao je Pešić i dodao:

- Nikako tu ne smemo da zaboravimo Andriju Žižića, koji je prva centraska opcija u napadu, kao i veoma iskusnog Marina Rozića na pozicija krila. To su sve hrvatski reprezentativci koji imaju bogato internacionalno iskustvo. Od Cibone se uvek očekuju najveći mogući rezultati uzimajući u obzir blistavu prošlost, ali očigledno je da su očekivanja prevelika od onoga što oni objektivno mogu da pruže u ovom trenutku. Ponavljam, u velikoj meri su podigli nivo igre, a kada za protivnika imaju Zvezdu onda je to dodatna motivacija naglasio je Pešić za sajt kluba.

Duel Crvene zvezde i Makabija bio je najbolji pokazatelj da izabranici Svetislava Pešića polako podižu formu. Strateg crveno-belih je uveren da će njegov tim u Zagrebu pružiti još bolju partiju:

- Mi smo na dobrom putu, određene stvari se popravljaju. Nemamo povređenih igrača, ove nedelje smo dobro radili, i nastavljamo da popravljamo našu igri u svim segmentima. Ja sam sa te strane veoma zadobvoljan, a fali nam samo neka pobeda da bi nam se podiglo raspoloženje i timski duh. Ova utakmica je važna ne samo zbog dva boda,već i zbog toga što bi nam ta pobeda mnogo značila za proizvodnju pobedničkog mentaliteta. Za moje igrače bi to bilo mentalno i sportsko osveženjezaključio je Pešić.

Utakmica 11. kola Jadranske lige Cibona - Crvena zvezda igra se u petak od 20 sati u Zagrebu.

Pogledajte još