Protest u Pomoravlju zbog nepotizma u opštini

0

Nekoliko desetina Srba
već danima blokira ulaz u zgradu opštine Vitina i predškolske
ustanove "Đurđevak" u kosovskom selu Vrbovac u kojem žive Srbi,
zahtevajući poništavanje konkursa za prijem radnika u obdanište,
kao i ostavku predsednika opštine Srećka Spasića koga optužuju za
nepotizam i druge nepravilnosti u radu.

Spasić je negirao ove navode i rekao za Betu da protestom i blokadomzgrada obdaništa i opštine Vitina koja izmesteno radi u obližnjem Vrbovcu rukovode “oni koji žele da ukinu srpske institucije na Kosovu”.

Učesnici protesta su kazali izveštaču Bete da je neposredan povod za blokadu bilo nezadovoljstvo dela mešstana načinom izbora radnikau obdanište “Đurđevak”, jer među primljenima nisu i stanovnici sela Vrbovac, Grnčar i Mogila u kojima ima, kako su rekli, više od sedamdeset mladih školovanih ljudi.

Učesnik protesta Živojin Perić rekao je za Betu da je predsednik opštine Srećko Spasić naneo nepravdu meštanima Vrbovca tako što je “zapošljavao i gradio kuće rođacima i prijateljima, a i jednokratnai socijalna pomoć deljena je preko poznanstva”.

Predsednik opštine Spasić je, međutim, rekao Beti da je i Perić,koji ga kritikuje, jedan od ljudi kojima je opština finansirala materijal za gradnju kuće.

Okupljeni Srbi u protestu zatražili su poništavanje konkursa zaprijem radnika u obdanište i da predsednik opštine podnese ostavku,kao i da će protestovati sve dok ti zahtevi ne budu ispunjeni.

VRBOVAC, Vitina, 10. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.