Velika Britanija bi mogla ostati izolovana

0

Potpredsednik britanske vlade Nik Kleg ocenio je u nedelju da Velika Britanija rizikuje da ostane "izolovana i marginalizovana" u Evropskoj uniji nakon što je britanski premijer Dejvid Kameron odbio da se pridruži izmenjenom sporazumu EU.

“Gorko sam razočaran rezultatima ovonedeljnog samita jer smatram da sada postoji realna opasnost da Velika Britanija ostane izolovana i marginalizovana u Evropskoj uniji”, izjavio je Nik Kleg koji važi za proevropskog liberal-demokratu.

“Ne mislim da je to dobro za zapošljavanje, za (poslovnu četvrt) Siti ili bilo šta drugo, ne mislim da je dobro za rast, niti za domaćinstva u zemlji”, rekao je Kleg britanskoj televiziji Bi-Bi-Si.

On je kazao da će se “svim sredstvima” boriti protiv izlaska Britanije iz Evropske unije jer bi to nanelo veliku štetu zemlji i pretvorilo je u “patuljka“.

I dok je “neDejvida Kamerona na samitu u Briselu izazvalo raskol u koalicionoj vladi koju čine konzervativci i liberal-demokrate, čak 62 odsto Britanaca podržava odluku premijera, pokazuje istraživanjej avnog mnjenja koje objavljuje Mejl.

LONDON, 11. decembar 2011. (Beta-AFP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.