Dokumentarac: "Gold Along the Banks"

17h - Workshop Along The Banks

“StreetArt styles" – Radionica:
LORTEK, SUPER TIMOR & TKV

20h - Exhibition Along The Banks:

Izložba: FATKID BENY
FUCKNEWRAVE
SALSICIA DI BALSAMICO
WEEDZOR
STEVAN LONCAREVIC
DARIJA BASTA
MILICA BUTKOVIC
EMA62
21h - Projection Along The Banks:

Projekcija dokumentarnog filma:
GOLD ALONG THE BANKS (2011, Nikola Zečević)
www.goldalongthebanks.com

22:30h - Music Along The Banks:

Koncerti: THREESOME
RAP CAT$

DJs: FELONY FLATS
DJ MOODSWINGER
DUŠAN LILIĆ
EWOX

(old_image)

Ulaz besplatan do 22:30h, posle 22:30h 150 dinara.

“Gold Along the Banks” je nezavisni dokumentarac o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda. Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.

Autor filma, Nikola Zečević, je 2009. godine došao u Beograd da uči srpski, a ostao oduševljen originalnim i kreativnim inicijativama koje su pokrenuli mladi ljudi. Po povratku u Holandiju, odlučio je da snimi ovaj film, da bi beogradsku kreativnu scenu prikazao ostatku sveta. “Hteo sam da ovekovečim taj momenat, puls današnjeg Beograda. Puno je sjajnih stvari u gradu, treba samo da ih potražite, baš kao zlato”, rekao je reditelj, objašnjavajući naslov filma - “Zlato na obalama”.

U subotu, 17. decembra, u Kulturnom centru "Grad", predstavićemo vam mnoge od ovih umetnika na delu. Tu će biti jedna interesantna street art radionica, izložba, projekcija filma, koncerti , kao i na kraju party. Više ste nego dobrodošli, da vas upoznamo sa predstavnicima beogradske, underground, nezavisne umetničke scene.

Pogledajte još