Mačvan: Čeka nas velika borba u Madridu

"Znamo svi da je Partizan tamo retko kada igrao dobru utakmicu. U Beogradu da, ali tamo ne baš. Za mene bi bio fenomenalan rezultat da smo 40 minuta u utakmici, da smo sve vreme koncentrisani", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu pred meč devetog kola Evrolige.

"Real ima toliko dobar tim, da ne smeš da se koncentrišeš na jednu stvar, jer se za čas napravi 'pukotina' na drugoj strani. Hoćemo da imamo kontrolu od prvog do poslednjeg minuta i da znamo šta radimo i u napadu i u odbrani, kao i da se držimo dogovora", objasnio je trener šampiona Srbije.

Real je prvi u grupi sa šest pobeda i dva poraza, dok je Partizan četvrti sa četiri trijumfa.

"Real je renovirao tim, pošto očigledno nisu bili zadovoljni plasmanom na završni turnir prošle sezone. Promenili su trenera. Novi (Pablo Laso) nije tako veliko ime kao (Etore) Mesina, ali je doneo mnogo dobrih stvari. Oni će sigurno hteti da nam se revanširaju za poraz u Beogradu", rekao je Jovanović.

"Hoćemo da se borimo i na dostojan način da predstavimo klub. Videćemo koliko će Real to da nam dozvoli, ali ćemo se truditi da odigramo najbolje što možemo", dodao je trener crno-belih.

Partizan bi mogao da se plasira u Top 16 i ako u sredu Šarlroa u gostima pobedi Armani iz Milana.

"Nećemo da se opterećujemo drugim rezultatima, jer to dovodi do opuštanja ekipe. Sami sebi smo otvorili vrata plasmana u Top 16 i držimo svoju sudbinu u svojim rukama. Voleo bih i da sami izborimo plasman u drugu fazu, jer smo to zaslužili", kazao je trener.

Krilni centar Milan Mačvan rekao je da je svestan kvaliteta Reala i da njegove želje da se osveti za poraz iz Beograda, kao i toga da će voditi veliku bitku pod košem sa Nikolom Mirotićem i Felipeom Rejesom.

"Čeka nas jako teška utakmica sa protivnikom koji će hteti da nam se revanšira. Neće biti Serža Ibake, ali tu su drugi igrači. Mirotić je dobar i odlično je igrao u Beogradu. Rejes je godinama španski reprezentativac. Ne treba potcenjivati nijednog protivnika, a kamoli reprezentativca Španije", rekao je Mačvan.

Partizan sutra ujutru putuje u Madrid čarter letom. Utakmica se igra u sredu od 20.45.

Beta

Pogledajte još