Sud zaustavio imenovanje Van Gala

Klupska legenda Johan Krojf nazvao je odluku “pobedom za fudbalere”.

Četvorica od petorice članova Ajaksovog nadzornog odbora imenovalo je Van Gala i druge direktore u novembru, bez konsultacija sa Krojfom, koji je peti član odbora.

Krojf je tražio sudsku zabranu, navodeći da se to imenovanje kosi sa njegovim planovima da obnovi slavnu Ajaksovu omladinsku školu tako što će kao trenere imenovati nekadašnje zvezde Denisa Bergkampa i Vima Jonka.

Plan koji smo sastavili može da se sprovede, tako da je idealan za sve koji podržavaju fudbal i Ajaks“, rekao je Krojf posle zabrane.

Ajaks je naveo da će proučiti presudu od 15 strana pre nego što izda komentar.

Sud u Harlemu presudio je da je imenovanje Van Gala legalno, ali ga je suspendovao dok deoničari ne izglasaju da li podržavaju Krojfa ili preostalu četvoricu članova odbora.

Sudija veruje da su ovi koraci neophodni da dozvole deoničarima da odluče da li će podržati 'Krojfovu struju' ili 'Van Galovu struju'”, navodi se u saopštenju suda.

Deoničari su se danas sastali, ali nisu zakazali glasanje koga će podrzati. Savet sastavljen od članova kluba pozvao je svih pet članova nadzornog odbora da daju ostavke, ali do sada niko to nije učinio.

Sve odluke o upravljanju kluba mora da se odobri na sastanku deoničara.

Ajaks je osvojio četiri evropske titule, a poslednju 1995. godine, sa mladim timom koji je vodio Van Gal, od kojih je većina trenirala u omladinskoj školi kluba. U tom timu su igrali Patrik Klajvert, Edgar Davids i Klarens Sedorf.

Jedini gol u pobedi nad Milanom postigao je tada Klajvert.

Tim je i sledeće godine došao do finala Lige šampiona, ali je izgubio od Juventusa na penale.

Od tada je tim izgubio korak sa bogatim evropskim silama.

Ajaks je prošle sezone eliminisan iz Lige šampiona posle poraza od 3:0 od Real Madrida.

Beta

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.