fbpx

"Jugoremedija" uskoro na tenderu

Tender za prodaju većinskog paketa akcija u fabrici lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina trebalo bi da bude raspisan u narednih nekoliko dana, najavila je član Upravnog odbora tog preduzeća Nadica Margold. 

- Ministarstvo ekonomije Srbije pozvaće i male akcionare "Jugoremedije" da pridruže akcije državnom paketu od 41,93 odsto kapitala i ponude ih na tenderu - rekla je Margoldova agenciji Beta. Margoldova je navela da će se tražiti strateški partner koji će nastaviti da razvija "Jugoremediju" i proširiti proizvodne kapacitete. 

Prema njenim rečima, uslovi za tendersku prodaju "Jugoremedije" stekli su se pošto je vlasništvo nad 41,93 odsto akcija te fabrike lekova preneto sa firme "Jaka 80" na Akcijski fond Srbije i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja. 

- Time je konačno realizovana presuda Trgovinskog suda u Beogradu iz 2006. godine o raskidu kupoprodajnog ugovora s makedonskom firmom "Jaka 80" u vlasništvu Jovice Stefanovića iz Niša - navela je Margodlova. Spor malih akcionara s bivšim vlasnikom Jovicom Stefanovićem zbog nelegalne privatizacije "Jugoremedije" trajao je više od tri godine, a odluku o poništenju privatizacije doneli su krajem 2006. godine Viši trgovinski sud u Beogradu i Agencija za privatizaciju. 

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.