Ubedljiv poraz Partizana u Madridu

Partizan će se plasirati u narednu fazu ako ne izgubi sa više od tri poena razlike od Armanija u poslednjem kolu.

Najefikasniji u Partizanu bili su Milan Mačvan sa 16 i Vladimir Lučić sa 13 poena.

U Realu najbolji su bili Džejsi Kerol sa 22 i Nikola Mirotić sa 20 poena.

Ponovo je loš učinak Partizana u napadu omogućio rivalu da već u prvoj četvrtini stekne veliku prednost. Hrabro je šampion Srbije počeo utakmicu protiv španskog velikana i igralo se izjednačeno do sredine prve deonice, kada je Real napravio seriju 11:1 i poveo sa 23:11.

Partizan je lepo počeo i posle pogodaka Mačvana i trojke Dragana Milosavljevića poveo sa 5:2, a nešto kasnije i sa 8:7, ali je tu ofanzivno stao.

Crno-beli su se dobro snalazili u odbrani, ali su omogućili Realu mnogo penala, dok su u napadu uspešno rešavali ovosezonsku boljku, odnosno zonski presing rivala, ali nisu uspeli da postignu poene. Partizan je na kraju prve četvrtine imao šut 4/13.

Loša serija bez poena nastavila se i u drugoj četvrtini, a prednost Reala počela je da raste. U igru se vratio Felipe Rejes, koji je u prvoj deonici odigrao manje od minuta, a raspucao se i precizni Kerol, čija je trojka i dodatno slobodno bacanje donelo Madriđanima prednost 35:21 u 14. minutu.

Posle razmene nekoliko poena, Kerol je ponovo pogodio trojku i doneo najveću prednost svom timu, 15 poena, na 40:25.

Real: Tomić 8, Sans 3, Suares 4, Rejes 15, Mirotić 20, Rodriges 8, Veličković 2, Begić 6, Kerol 22, Singler 8, Ljulj 5.

Partizan: Lo 11, Kecman 2, Raduljica 7, Jaramaz, Lučić 13, Milosavljević 9, Katić 12, Bešović, Božić 6, Čakarević 2, Mačvan 16, Anđušić 5.

Trener Partizana Vladimir Jovanović uveo je tada u igru kapitena Petra Božića, koji je umirio igru svog tima, a ubrzo je dao trojku i iskoristio dodatno slobodno bacanje, čime je inicirao seriju crno-belih od 12:4.

Ljulj je iskorisito jedno bacanje, Lučić je dao trojku, zatim je Kajl Singler iskoristio sva tri bacanja, da bi u sledećem napadu Mačvan dao trojku, a onda i Marko Čakarević još jedan koš i Partizan je prišao na "minus sedam" – 44:37.

To je bilo na tri minuta pre kraja deonice, a tada je trener Reala Pablo Laso zatražio tajm-aut, posle koga Partizan do kraja četvrtine nije postigao nijedan poen, a košarkaši Reala postigli su osam i tako do kraja poluvremena povratio maksimalnu prednost od 15 poena 52:37.

Drugo poluvreme donelo je još više muka regionalnom prvaku. U igru se vratio Ante Tomić, koji je već u prvoj četvrtini morao da izađe pošto je za tri minuta napravio tri penala. Hrvatski reprezentativac vezao je šest poena za Real na početku treće četvrtine. Ejsi Lo je uzvratio trojkom, na koju je odmah odgovorio Mirotić.

Centri Reala nosili su svoj tim u tim trenucima, a Mirotić je košem u 25. minutu doneo Realu velikih 25 poena prednosti 67:42. Kraljevski klub imao je još nekoliko puta tu prednost do kraja treće četvrtine. Osim jednog koša Božića, poene za Partizan do kraja deonice postizali su samo Katić i Lučić.

Real je počeo poslednju četvrtinu sa 20 poena prednosti, 76:56 i do kraja je iskusno čuvao prednost. Partizan je dva i po minuta pre kraja uspeo da priđe na 91:77 posle trojke Loa, ali su Kerol trojkom i Mirotić košem sprečili bilo kakvu naznaku iznenađenja.

Beta

Pogledajte još