Novica: Svim srcem uz Partizan!

"Svim srcem sam uz Partizan, voleo bih da izbace Milano. Imaju mali budžet, kao i uvek, a ovu utakmicu su igrali do zadnje sekunde. U svaki duel ulaze maksimalno, a u toj utakmici će biti veliki pritisak i treba ih skloniti da odigraju što bolje", rekao je Veličković.

Veličković se vratio u igru posle mesec i po dana pauze zbog povrede i sa dva poena i jednom asistencijom učestvovao u pobedi Madriđana, koja je primorala Partizan da plasman u najboljih 16 ekipa pokuša da izbori u svojoj dvorani u poslednjem kolu.

"U šoku sam jer me ništa nije zabolelo, ovo mi je prva utakmica posle mesec i po dana. Sada se mirnije diše kada smo pobedili. Ostala je utakmica u Istanbulu koja nam ne znači ništa, možemo biti opušteniji", kazao je Veličković.

Krilni centar Reala Nikola Mirotić rekao je da se njegova ekipa dobro oporavila od poraza od Estudijantesa prošlog vikenda u španskom prvenstvu.

"Jako teška utakmica. Mi smo hteli da pobedimo i da osiguramo prvo mesto i ekipa je, posle poraza u ligi od Estudijantesa, odlično odigrala. Odigrali smo sjajnu odbranu, a u napadu imali dobar učinak za tri poena", kazao je Mirotić.

Bek Real Madrida Džejsi Kerol rekao je da je poraz u prošlom kolu španskog prvenstva motivisao njegove saigrače da igraju dobro I ubedljivo pobede.

"Izašli smo na teren sa željom da igramo čvrsto, da igramo dobro. Bili smo uznemireni zbog prošle utakmice. Stvari su počele loše po nas, ali smo bili koncentrisani kada je trebalo i igrali jako", rekao je Amerikanac posle meča.

Ekipa Pabla Lasa je večerašnjim trijumfom sačuvala najbolji skor u grupi (7-2), a Džejsi Kerol je postigao 22 poena, uz šut za tri 4/6.

Na konstataciju da se gledaocima učinilo da ne može da promaši, američki košarkaš se nasmejao.

"I ja sam promašivao... Mnogo sam trenirao i šutirao kako bih bio precizan. Dobio sam mnogo dobrih lopti od igrača, dodavali su mi kada sam bio usamljen i bio sam srećan da pogađam"

Upitan da li nastup u Evroligi zadovoljava njegove ambicije, ili bi želeo da se vrati u SAD, Kerol je odgovorio da je NBA liga uvek bila njegov san.

"Mnogo sam srećan što sam u Real Madridu i što igram Evroligu. Odrastao sam gledajući NBA, igranje u toj ligi je uvek bio moj cilj. Ako se stvori šansa sigurno ću je iskoristiti", zaključio je Kerol.

Beta

Pogledajte još