Po kvadratnom metru 1.850 evra

Do sada je evidentirano oko 3.000 onih koji su se na neki način interesovali za kupovinu stanova, a samo oni koji su ostavili svoje kontakte biće pozivani da vide kako će izgledati stan u ovom prodajnom paviljonu i moći će odmah da ga kupe, gotovinom ili na kredit.

Prvi potencijalni kupci stanova, poslovnog prostora i garaža u kompleksu Belvil u novobeogradskom Bloku 67 moći će danas ne samo da vide uživo kako će izgledati jedan od stanova, nego i da ga kupe − najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u prodajnom paviljonu koji se nalazi u okviru budućeg Univerzitetskog naselja. Stanovi, a njih je 1.858, prodavaće se po ceni od 1.850 evra za kvadratni metar i ona će se, prema rečima Slobodana Mihajlovića, izvršnog direktora Blok 67 Associates, menjati zavisno od kretanja cene na tržištu nekretnina. Što gradnja bude više odmicala, cena će rasti. Prilikom utvrđivanja cene, tvrdi Mihajlović, nisu podlegli psihozi da ona bude uobičajenih deset odsto od one koju je odredio "komšija". Do sada je evidentirano oko 3.000 onih koji su se na neki način interesovali za kupovinu stanova, a samo oni koji su ostavili svoje kontakte biće pozivani da vide kako će izgledati stan u ovom prodajnom paviljonu i moći će odmah da ga kupe, gotovinom ili na kredit. Ovim projektom direktor procenjuje da se može zadovoljiti samo 10 odsto potražnje za stanovima. 

Ovaj kompleks čine dve poslovne zgrade od tri i 11 spratova, 14 stambeno-poslovnih objekata koji će imati 10 ili 13 spratova, šest podzemnih garaža i pristupne saobraćajnice s kompletnom infrastrukturom. Na tržištu će se naći 131 garasonjera (a ona najjeftinija i najmanja, od 31,19 kvadratnih metara, recimo, košta 62.318 evra, u šta je ukalkulisan PDV), 383 jednosobnih, 144 jednoiposobnih, 714 dvosobnih, 304 trosobnih, 78 troiposobnih i 104 četvorosobnih stanova. U ponudi su i 333 lokala u prizemlju stambenih zgrada, a kvadratni metar ovog prostora prodavaće se za 2.773 evra, dok će cene otvorenog parking prostora biti 540, garažnog mesta 648 i garaže 972 evra. I u ove cene ukalkulisan je PDV. O cenama i svim drugim detaljima potencijalni kupci mogu se informisati i na sajtu www.belville.rs. 

Ovaj projekat, prema rečima Dejana Racića, direktora Delta Real Estate, firme koja ga je finansirala zajedno sa Hipo Alpe Adrija bankom, najveći je ne samo u Srbiji nego i u čitavom regionu i model je koji će primenjivati i u narednom periodu, jer su rezidencijalni projekti njihova budućnost. U tom kontekstu Vladimir Čupić, predsednik izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke, rekao je da je to jedini pravi obilik partnerstva privatnog i javnog sektora. Na ovom projektu angažovano je oko 3.000 radnika iz desetak firmi, koji grade objekte ukupne površine oko 250.000 kvadratnih metara, a celokupna investicija premašuje 230 miliona evra. Kao što je poznato, ovi objekti namenjeni su za smeštaj studenata − takmičara na Univerzijadi 2009, zbog čega i rokovi izgradnje nisu rastegljivi − rok za predaju organizatorima Univerzijade je maj naredne godine. Po završetku Univerzijade svi stanovi biće ponovo okrečeni i opremljeni, kao da i nisu upotrebljavani, da bi ih kupci dobili u potpuno ispravnom stanju. Ovo je, inače, u skladu s onim što je na konferenciji za novinare posebno isticano - da im nije želja da diktiraju cenu nekretnina, već da Beograđanima ponude novi kvalitet življenja.

("Pregled")

Pogledajte još