Kako da se zdravo hraniš na poslu

Brzi sendvič

Umesto da kupuješ sendvič, napravi ga kod kuće. Majonez i ostale masne namaze zameni nečim pametnijim, a pošto sastojke kupuješ sama, možeš da izabereš šta tačno želiš u njemu. List salate i malo povrća obogatiće tvoj sendvič, a uštedećeš novac.

Jučerašnji ručak

Umesto da ostatke jučerašnjeg ručka bacaš, ponesi ih na posao i spoji lepo i korisno. Osim što ćeš jesti dobru, domaću hranu, nećeš nepotrbno bacati hranu.

Fine salate

Salata je zdrav i ukusan izbor za ručak, a ako je poneseš u plastičnoj posudi, ne moraš da naručuješ skupe salate iz restorana. Uveče napravi salatu od tune, povrća ili testenine i uživaj u njoj tokom sledećeg dana.

Čokoladica za užinu

Tu i tamo se treba i dobro počastiti, a kada osetiš potrebu za šećerom, iz torbe izvadi čokoladicu koju si ponela od kuće. Česti izleti do obližnjeg kioska su skupi i debljaju, jer se popravilu vraćamo sa mnogo više stvari nego što nam je potrebno.

Ponesi svoj sok

(old_image)

Tetrapak soka ili vode kraj radnog stola spasiće te od žeđi, pa ćeš tako lakše odoleti sokićima iz automata sa slatkišima.

Supa u šolji

Instant supe ne samo što su veoma praktične, već su jeftine i zdrave. Sve što ti treba su kašika, šolja i malo vruće vode. U prodavnicama ima toliko mnogo ukusa, ti samo treba da odabereš onaj koji ti se najviše svida.

Voće umesto čipsa

Vrećica čipsa može da smiri napad gladi, ali će zato tvoj struk dobiti "napad debljanja". Ako osetiš krizu, zavaraj glad nekom voćkom, a vitamini će te sigurno vratiti na pravi put.

Pogledajte još