Gde grešite u nezi kože zimi

U uslovima niskih temperatura, hladnog i oštrog vetra, suvog vazduha u zagrejanim prostorijama, otežane cirkulacije i usporenog metabolizma, često proizvodi i tretmani koji odlično funkcionišu leti, zapravo mogu biti vrlo štetni. Na sreću, postoji nekoliko načina uz pomoć kojih uz male izmene u rutini, bez problema možete da postignete dobre rezultate i osigurate zdravlje i lepotu vaše kože.

Pranje lica vrućom vodom

Znamo da je topao tuš nakon napornog radnog dana jedna od najboljih stvari koju sebi možemo da priuštimo zimi, ali to nažalost ne prija i našoj koži. Izbegavajte pranje lica vrućom vodom za vreme tuširanja, budući da će topla voda izvući svu vlagu iz kože i isušiti je. S obzirom da zimski uslovi inače nisu blagi prema osetljivoj koži, isušivanje je poslednja stvar koju vam je potrebna pre nego li izađete na hladan vetar.

Pregrubi piling

Piling je odličan način da vaša koža učinite lepom i zdravom. Međutim, preterano uklanjanje mrtvih ćelija kože s lica oštetiće vašu kožu, čineći je osetljivom na hladnoću i sklonu pucanju. Jedan hidratizirajući piling nedeljno sasvim je dovoljan da pripremi vašu kožu i za najoštriju zimu.

(old_image)

Sredstva za čišćenje lica na bazi sapuna

Sapun je odličan način da dubinski očistite svoje lice od šminke i drugih nečistoća, ali ovakva sredstva će zimi učiniti više štete nego koristi, budući da mogu jako da isuše kožu. Korišćenje sredstava na bazi ulja ili pene neće samo očistiti vaše pore, već će koži dati i vlažnost koja joj je u zimskim mesecima prijeko potrebna.

Stavljanje pudera na suvu kožu

Bez obzira na to da li više volite tekući ili puder u prahu, ne zaboravite na glavno pravilo stavljanja podloge zimi - nikad na suvu kožu. Potpuno je svejedno da li se šminkate za odlazak do prodavnice ili za večernji izlazak, uvek morate da pazite da vaša koža bude dovoljno hidrirana. Odvojite dovoljno vremena da vam se sloj hidratantne kreme potpuno upije, a tek onda stavite puder. Vaša koža će izgledati mnogo bolje, a biće i zaštićena od štetnih spoljašnjih uticaja.

Hemijski piling u kućnoj radinosti

Hemijski piling je odličan način da se rešite sloja mrtvih ćelija kože i da značajno osvežite svoj izgled. S druge strane, takav piling može biti mač sa dve oštrice ukoliko nakon tog tretmana ne sledite uputstva za pravilnu negu kože. Izbegavajte bilo kakve proizvode na bazi glicerniske kiseline u zimskim mesecima, s obzirom da takav tretman može ozbiljno da isuši kožu, a u težim slučajevima može doći i do pucanja kože. Ako baš morate da radite hemijski piling, prepustite stvar profesionalcima i dobro se raspitajte o pravilnoj nezi nakon pilinga.

Pogledajte još