Samo "zečica" Rusiju spasava

Glumica i "Plejboj" model Marija Koževnikova postala je član parlamenta vladajuće stranke na čijem se čelu nalazi Vladimir Putin.

Iako će opozicija Putina da kritikuje za "ukras u parlamentu" Marija je sigurna u svoje političke sposobnosti.

Zna šta mlade muči ili voli sve što vole i mladi

- Ovo je za mene apsolutno veliki događaj – rekla je Marija nakon potvrđivanja dobijanja mandata u Dumi, ruskom parlamentu, kao predstavnik ledom okovanog grada Tomska u Sibiru, javljaju agencije.

- Ja sam samo obična građanka Ruske federacije. Problemi s kojima se suočavam svaki dan dali su mi iskustvo zbog kojeg ću iskoristiti priliku da govorim o problemima i da nudim rešenja – kaže samouvereno Marija.

Uz Mariju nema zime ni u Sibiru
(old_image)

Ona kaže da je došao trenutak da se čuje glas mladih u Rusiji.

- Budućnost Rusije pripada mladim ljudima i mi moramo da budemo uključeni. Ja sam se ranije srela s problemom da ne mogu da nađem posao i stan nakon fakulteta, i znam šta mlade ljude muči – kaže Marija.

Raskid s dečkom, pa Plejboj

Ova 25-godišnja lepotica slikala se gola za magazin "Plejboj" pre dve godine, a magazin joj je posvetio naslovnu stranu i foto-specijal na sedam strana. Ona je odlučila da se za "Plejboj" slika nakon raskida sa tadašnjim dečkom.

Marija je ćerka poznatog sovjetskog hokejaškog reprezentativca i dvostrukog olimoijskog šampiona Aleksandra Koževnikova. Pre nego što se posvetila karijeri glumice i modela bila je pevačica ruske pop grupe „Love Story“.

Političku karijeru Marija je, baš kao špijunka Ana Čepmen, počela u kontroverznoj Mladoj gardi, podmlatku Putinove stranke Jedinstvena Rusija, koja je ovih dana inače optužena za učestvovanje u mahinacijama na izborima koji su stranci ruskog premijera doneli novu pobedu.

Pogledajte još