Barselona je najbolja na svetu!

Barselona je tako drugi put u istoriji ponela titulu najboljeg kluba na svetu dok je brazilski klub propustio priliku da prvi put osvoji trofej.

Početak utakmice nije najavljivao ubedljiv trijumf katalonskog kluba jer su fudbaleri Santosa uspeli dobro da otvore utakmicu i pariraju Barseloni uz dobru priliku koju jedan od najboljih fudbalera sveta Nejmar nije uspeo da pretvori u gol u ranoj fazi meča.

Ubrzo posle toga, Barselona je uspela da svojom propoznatljivom i preciznom igrom dominirana terenu a već u 17. minutu Mesi je posle odlične asistencije Ćavija primirio loptu u kaznenom prostoru i lukavim udarcem prebacio golmana Santosa za vođstvo Evropskih šampiona.

Samo nekoliko minuta kasnije Ćavi se i sam odlično snašao u gol prilici i povisio vođstvo Barselone preciznim udarcem sa desetak metara.

Do kraja poluvremena Barselona je bila bolji tim a pitanje pobednika bilo je rešeno u 45. minutu kada je Sesk Fabregas poviso na 3:0. Do kraja meča Mesi je 82. minutu postigao svojh drugi gol na meču i tako postavio konačan rezultat.

U susretu za treće mesto katarski Al Sad pobedio je sa 5:3 šampione Japana Kašiva Rejsol posle izvođenja penala. U regularnom delu utakmice rezultat je bio 0:0.

Beta

Pogledajte još