Holivudske zvezde protiv Mekdonaldsa!

Izgleda "I'm Lovin' It" više nije odgovarajući slogan za najpoznatiji svetski lanac restorana brze hrane - "Mekdonalds" (McDonald's). Američke zvezde su ga promenile u "I'm Hating It" nakon što je u novembru procureo zastrašujući video sa jedne farme koka nosilja koja je bila jedan od dobavljača jaja za američko tržište "Mekdonaldsa".

Upozorenje: Iako lošeg kvaliteta, video je vrlo potresan!

Potresan video koji možete pogledati iznad pokazuje izuzetnu brutalnost prema kokoškama zatvorenim u kavezima na šta je "Mekdonalds" odmah reagovao raskinuvši saradnju sa ovim dobavljačem. Međutim, deset američkih zvezda je smatralo da to nije dovoljno, nakon čega je usledilo protestno pismo objavljeno na sajtu "McDonald'sCruelty.com" u kome zvezde traže da ovaj lanac restorana u potpunosti pređe na jaja koka nosilja koje žive van kaveza, kao što je pravilo u evropskom "Mekdonaldsu".

Ovo pismo, koje vrlo direktno poziva na odgovornost direktora "Mekdonaldsa" Džima Skinera, zahtevajući da ova velika kompanija prekine svoje učešće u okrutnosti nad životinjama, potpisali su glumci Rajan Gosling, Zoi Dešanel i njena sestra Emili Dešanel, Ed Bedžli Jr., Vendi Malik, Ališa Silverstoun, Kristin Bauer (True Blood), Marija Menounos, Stiv-O i muzičar/fotograf Brajan Adams.

Pogledajte PROTESTNO PISMO MEKDONALDSU!

Pogledajte još