Šerlok Holms – Igra senki: Kad se momci ludo zezaju...

Možda ćete čuti da je drugi film Gaja Ričija o Šerloku Holmsu “na isti fazon“ kao prvi (iz 2009.). OK, pa šta? Ni prvi nije bio remek-delo. Konačno, to mu nije ni bio cilj. Sve što su Gaj, Robert i Džud hteli jeste da iz bioskopske sale izađete dobro raspoloženi, ali sa svim moždanim ćelijama na mestu. Dovoljno fer, zar ne?

Šerlok Holms: Igra senki“ (Sherlock Holmes: A Game of Shadows), iako u igru uvodi najopasnijeg Šerlokovog protivnika – profesora Morijartija, zapravo nastavlja ono što je prethodni film potvrdio kao dobitnu formulu za bioskopsku publiku uvek raspoloženu za duhovitu detektivsku akciju. Igrali su na sigurno oslonivši se potpuno na “drugarsku romansu“ Šerloka Holmsa i dr Votsona, koja i jeste nešto najlepše što su Robert i Džud doneli u ove već ko zna koliko puta ekranizovane priče Artura Konana Dojla.

POGLEDAJTE: Trejler - Šerlok Holms: Igra senki

Film definitivno nije dovoljno iskoristio intrigantnost priče o borbi dva genijalna uma na različitim stranama. Uzbuđenje je tu minimalno. Ali, uostalom, malo ko ne zna tu priču, zato se Riči i odlučio da u poznato doda svog šmeka – lude akcije i humora. Ne odustaje engleski frajer od jedne druge, sasvim jedinstvene genijalnosti – Roberta i Džuda koji su na ekranu, ali i van njega pravi ortaci. Samo što se ne poljube – prava bromance. E to je ono što Ričijevog Holmsa i ovog puta čini neprocenjivim, čak i kada radnju možete svrstati u kategoriju predvidljivih, a efekte u već viđene.

SAZNAJTE REPERTOAR: Bioskopi Beograd su mesto da pogledate novog Šerloka Holmsa!

Zato, ne tražite previše, uživajte u onome što je već provereno kul. Takav je Šerli, što bi rekao njegov otkačeni stariji brat Majkroft kome je dušu dao Stiven Fraj. Dovoljno je razmenjivanje replika Roberta i Džuda i jedna scena poput one kada Holms pije tečnost za balzamovanje da iz bioskopa izađete sa velikim osmehom. A ne može niko da zameri ni onome što iza sebe ostavljaju Džered Haris kao profesor Morijarti i neobična, ali tako posebna Šveđanka – Naomi Rapase u ulozi Simze.

Samo se opustite i uživajte u momcima koji se ludo zezaju... Nekada je to dovoljno.

Nadlanu.com favorit scena!

Šta drugi misle o novom Šerloku Holmsu?

Pogledajte još