Novak dao 100.000 dolara za najugroženiju decu

Kako se navodi u današnjem saopštenju UNICEF-a, Đoković je "obeležio predstojeće praznike dajući svoj glas i finansijsku podršku ugroženoj deci u Srbiji i celom svetu".

"Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale", rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini.

Od kada je postao nacionalni ambasador u avgustu ove godine, Đoković je podržao prava deteta, naročito najugroženije deci u Srbiji.

U septembru je posetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohadaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su deca sa smetnjama u razvoju i ona koja žive u romskim naseljima.

Pored toga, Đoković promoviše prodajnu kampanju čestitki i proizvoda Unicefa kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstava za ugroženu decu u celom svetu.

Beta

Pogledajte još