Srpski fudbal inficiran i teško izlečiv!

Zbog velikog prijateljstva s prvim čovekom FS Hrvatske Vlatkom Markovićem, ili..?

- Neee… čuli smo se juče, biće to sve OK. Nego, stvar je delikatna. Ne bih da pričam o tome, bio sam u upravnim odborima FSS, Crvene zvezde. Ne ide…

Recite, barem, može li Srbiji da se dogodi Hrvoje Maleš?

- Hrvatska se sedam puta kvalifikovala na evropska i svetska takmičenja, što je evropski rekord. Stala uz rame Holandiji, Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj. Ako se tamo digla prašina u vezi sa nameštanjem utakmica, mogu da mislim šta se sve ovde valja iza brda.

Šta, konkretno?

- Ja sam samo penzioner, ne bih da popujem. Hvaliće me danas, biće sutra šta ovaj priča. Mnogo puta sam u životu bio Martin Krpan ili Sančo Pansa, ganjao vetrenjače. Ali sam, samcijat! Da ne ostanem dužan, mogu da kažem kao bivši sportista sa zlatnom medaljom, ne kao reprezentativac i prvotimac Crvene zvezde već, što kazah, kao nacionalno priznat – smatram da bi mnogo bolje trebalo da izgleda naš fudbal.

Situacija u srpskom fudbalu nije ružičasta, ili..?

- Ovdašnji fudbal je inficiran u tolikoj meri da je teško izlečiv! Kako nada uvek poslednja umire, nadam se da će doći trenutak kad će mlade snage da se oglase, poput Zvonimira Bobana. Možda puste glas Dejan Stanković ili Nemanja Vidić, kažu šta se ovde dešava.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još