Lo: Nismo igrali dobro, a trebalo je!

"Nismo dobro igrali, a trebalo je", kazao je bek Ejsi Lo posle utakmice u hali Pionir koja je odlučivala o plasmanu u Top 16 fazu.

Amerikanac je teško pronalazio reči kojima bi opisao svoju i igru celog tima.

"Nismo igrali dovoljno dobro za pobedu. Nismo se snašli na njihovu zonsku odbranu i to nas je izbacilo iz ritma... Teško smo davali poene", kratko je ocenio Lo.

Na pitanje novinara šta se desilo u poslednjem minutu meča, kada je dva puta pormašio šut sa linije slobodnih bacanja, on je dugo ćutao, a potom samo odmahnuo glavom.

Partizan je tokom meča imao 11 poena prednosti, ali je slabom igrom u trećoj četvrtini dozvolio protivniku da preuzme kontrolu.

(old_image)

Kapiten crno-belih Petar Božić rekao je da je prednost prokockana zbog "ishitrenih gluposti".

"Prokockali smo solidnu prednost nekim ishitrenim glupostima kako u napadu, tako i u odbrani. Posle toga ekipa Armanija, koja je pre meča važila za iskusniju što je i iskoristila, završila je utakmicu na svoju sreću, a našu žalost", kazao je Božić.

Kao jedan od najiskusnijih u ekipi on je kazao da su porazi "sastavni deo sporta".

"Poenta je da što pre ustaneš. Bitno je da to pokažemo već sutra na treningu i u derbiju koji sledi",
dodao je Božić.

Dušan Kecman je ocenio da će igrači postati svesni današnjeg poraza "tek kada se izvuku parovi za Top 16".

"Tek kad prođe malo vremena i kada izvuku parove za top 16 postaćemo svesni poraza. Trebaće nam vremena da se naviknemo na jednu utakmicu nedeljno. Velika je šteta za ovu mladu ekipu, koja bi uz još nekoliko utakmica sazrela i dobila na kvalitetu, ali nije sve izgubljeno. Na početku sezone nam niko nije davao šanse za plasman u drugu fazu", rekao je Kecman.

On je dodao da će u nastavku sezone biti "jako teško" obraniti rezultate iz prošle sezone.

"Idemo dalje... Čekaju nas još Jadranska liga, domaće prvenstvo i Kup. Biće jako teško odbraniti sve uspehe iz prošle godine", ocenio je Kecman.

(old_image)

Miroslav Raduljica je kazao da su košarkaši Partizana večeras izgubili "najvažniju utakmicu u Evroligi ove sezone".

"Svi znaju težinu ove utakmice. Bila je najvažnija u Evroligi ove sezone, ali našim greškama pri vođstvu i kada se 'lomio' rezultat nismo znali da je privedemo kraju. Šta je, tu je... Idemo dalje", kazao je centar crno-belih.

Raško Katić je ocenio da ekipa nije imala "dovoljno strpljenja i mudrosti" da sačuva prednost tokom meča i "smiri utakmicu".

"Njima je to odogovaralo, rastrčali su se i pogodili neke trojke, a mi smo promašivali. Moramo sada da nađemo snage za nastavak sezone, čeka nas teška utakmica... Nije trebalo ovo da se desi, ali nastavićemo jako da treniramo. Idealno bi bilo da smo prošli i ostavili 'traljavi' deo za nama, ali šta da se radi", kazao je Katić.

Narednu utakmicu košarkaši Partizana igraće 25. decembra u Jadranskoj ligi, protiv Crvene zvezde.

Beta

Pogledajte još