Nova hapšenja u hrvatskom fudbalu

0

Sekretar Udruženja prvoligaša Hrvatske Neven Šprajcer uhapšen je zbog sumnje da je davao mito bivšem potpredsedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Željku Širiću, koji je nedavno uhapšen zbog nameštanja utakmica Prve hrvatske fudbalske lige.

Šprajcer, koji je predsednik Fudbalskog saveza Karlovačke županije, sumnjiči se da je Širiću davao novac za “pošteno suđenje” Fudbalskom klubu Karlovac u vreme dok je bio sekretar tog kluba, prenose hrvatski mediji.

On je pod istragom i zbog sumnje da je pomogao da više osoba, među kojima i neki policijski službenici, steknu visoko obrazovanje što je mogao da im omogući kao profesor na osječkom fakultetu.

Ovo hapšenje rezultat je proširene istrage protiv Širića, koji je nedavno uhapšen zajedno s predsednikom Sudske komisije Stjepanom Đedovićem.

Kacelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tereti Širića i Đedovića za primanje mita i protivpravno posredovanje.

Glavnu ulogu u njihovom hapšenju odigrao je 32-godišnji predsednik FK Hajduk iz Splita Hrvoje Maleš.

On je, naime, Širiću i Đedoviću predao 30.000 evra, od 95.000 evra koliko su tražili za “pošteno suđenje”. Odmah po predaji novca Širića i Đedovića je iznenadio USKOK.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.