Robi: Neću nikoga iz Partizana!

"Ne bih doveo nijednog igrača Partizana u ovom trenutku. Da me pitate koga bih iz Vojvodine, rekao bih – bez oklevanja“ , kaže Prosinečki.

Mladi stručnjak je razjasnio situaciju o eventualnom dovođenju napadača iz slavne Barselone.

"Idem u Barselonu iduće nedelje i sastaću se s Gvardiolom. Ne garantujem da ću nešto uspeti da uradim, ali ću probati. Neki vid saradnje će biti uspostavljen. Verujem da neće biti problem da mi Gvardiola ustupi nekog iz B tima na šest meseci, ali onda treba ubediti igrača da dođe. Nama treba još jedan špic, a pošto ne možemo da dovedemo stranca za veliki novac, a domaćih osim Kasalice nema, ideja je da probamo s Barsom. Reč je o napadaču i neću razgovarati o drugim pozicijama“ , jasan je bivši igrač Reala i Barselone.

Prosinečki je svestan da će ubeđivanje igrača Barse B da dođe u Srbiju biti Sifizov posao:

"Znam da će biti teško jer imaju sjajnu situaciju, igraju špansku drugu ligu koja je jaka, a na oku su prvom timu. Ne znam, videću kad odem tamo, ali sigurno vredi pokušati.

Robi se osvrnuo na dosadašnja pojačanja, a kako kaže, utisci su mu odlični.

"Prezadovoljan sam jer dovodimo najbolje iz Srbije. Smatram da je Luka Milivojević bez premca. Možda ću mu staviti preveliki teret, ali on je najbolji vezni igrač u Srbiji. Stigao je i Mladenović koji je mladi reprezentativac sa super kvalitetima, a očekujem Kasalicu i Maksimovića koji su isto mladi i talentovani. Stvaramo ekipu za budućnost, a izuzetno je važno da su to sve momci koji imaju iskustvo i kontinuitet u domaćoj ligi. Pored povratka iskusnog Perovića, priključili smo trojicu iz naših redova. Ožegović je momak koji ima veliku budućnost, Krneta može mnogo da nam pomogne na deficitarnoj poziciji štopera, a tu je i talentovani Đuričković. Za sada više neće biti dovođenja mladih. Rano je još za Simića, Šakića i Karaklajića, ali jednog dana biće Zvezdine uzdanice, navodi Zvezdin strateg.

Zvezda se naravno neće zaustaviti na dosadašnjim pojačanjima, ali je jasno da od skupih stranaca nema ništa.

(old_image)

Normalno da ćemo tražiti pojačanja, naspram finansijskih mogućnosti. Nećemo da se lažemo i da pričamo u rukavicama – mi ne možemo da se borimo sa stranim klubovima i velikim obeštećenjima, već ćemo nastaviti da dovodimo najbolje iz Srbije. To je neminovnost! Pa, voleo bih i ja da imamo budžet od 200 miliona pa da sutra dovedemo Ronalda. Ali, finansijska situacija je takva da ne možemo da sanjamo o strancima koji koštaju 10-20 miliona evra“ , jasno govori Prosinečki.

O mladim fudbalerima je pripadnik Zvezdine „zlatne“ generacije posebno govorio:

"Doveli smo u ovom trenutku ono što je najkvalitetnije u Srbiji i šta sam želeo. Verujem da su to super igrači i da će biti budućnost kluba. Svi su svesni pritiska koji nosi igranje u Zvezdi i znaju da se mora pobeđivati. Možda će nam baš s njima biti lakše da dobijamo.

Na pitanje novinara da li oni mogu da igraju u startnih jedanaest, Robi je rekao:

"Ma, mogu svi! Ipak, ko će biti starter pokazaće pripreme. Jedno je sigurno, niko nije doveden samo da bi popunjavao broj.

Trener najtrofejnijeg srpskog kluba je rekao da neće računati na igrače koju su na transfer listi. Podsećamo, na istoj su: Savio, Vilotić, Ignjatijević, Reljić, Kovačević, Mezenga, Jeremić, Kaluđerović, Čaušić, Kadu i Adi.

"Ne zanimaju me! Dao sam spisak onih koji mogu da idu i bez obzira na to da li nađu angažman ili ne, na njih ne računam. Kadu? Sam je rekao da hoće da ode i neću da ga zadržavam, niti mogu da ga nateram da igra za Zvezdu ako to ne želi“ , kaže Robi.

Za kraj, Veliki Žuti je kazao da je ubeđen da ćemo svi na proleće gledati u dosta boljem izdanju Čavu Dimitrijevića i Evandra.

"Verujem da će Čava biti deset puta bolji nego jesenas i nemojte da se začudite ako bude najbolji Zvezdin igrač na proleće. Evandro je imao zdravstvenih problema i od njega očekujem mnogo , zaključuje Prosinečki.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još