Vuković: Plašim se reakcije beogradske publike!

"Mi nismo učestvovali ni na jednim Olimpijskim igrama od Sidneja 2000. godine, a svi znamo da se na taj način stvaraju reprezentacije", rekao je Vuković na početku prirpema za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 15. do 29. januara 2012.

On je ocenio da na predstojećem turniru ima "dosta kvalitetnijih reprezentacija od Srbije, bar tri", ali je rekao da "u sportu ne odlučuje samo suvi kvalitet".

Vuković je kazao da ekipa ima "dosta problema sa povredama" i da će "zajedničkim naporom pokušati da savlada sve prepreke".

"Pritisak javnosti se oseća, ali bi ga bilo i da igramo negde drugo. Igranje u Srbiji može biti samo motiv više, međutim i mač sa dve oštrice. Psihološki smo rasterećeniji, jer sada kao domaćini možemo očekivati uslove kao i druge reprezentacije, posebno po pitanju suđenja", rekao je Vuković.

On je dodao da ga "plaši reakcija beogradske publike", ali da se nada da će igraci steći poverenje kada počne prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će do Nove godine trenirati u Novom Sadu, a 28. i 29. decembra u hali SPENS igraće pripremne utakmice sa selekcijom Rumunije. Prvi meč biće zatvoren za javnost, dok će drugom moći da prisustvuju gledaoci.

Posle kratke pazue igrači će se ponovo okupiti 1. januara u Staroj Pazovi, gde će boraviti šest dana. Za Božić će imati dan pauze, a onda se sele u Sportski centar u Kovilovu.

Novu proveru izabranici Veselina Vukovića imaće 8. januara u Smederevu protiv Makedonije, a zatim 11. i 12. slede mečevi sa Češkom u Beogradu.

Beta

Pogledajte još