Pešić: Partizan je favorit u derbiju!

"Partizan ima veće iskustvo kada su u pitanju derbiji. To je njihova prednost. Neki naši igrači prvi put učestvuju u derbiju, ali to može biti pozitivno u smislu želje i motivacije, mladi igrači još žive da igraju derbije, kao i za svoju zemlju", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Trener Zvezde je istakao da pobeda njegovog tima "povećava sigurnost".

"Mi smo protiv Cedevite i Makabija imali dosta korektne utakmice i po rezultatu, ali i kvalitetu. Imali smo dobra rešenja i u napadu i odbrani. Meč neće biti prekretnica, ali svaka pobeda u derbiju može biti dodatni stimulans za ono što ih čeka do kraja sezone", kazao je Pešić.

Trener Zvezde je istakao da je zadovoljan zdravstvenim biltenom igrača, ali da se nikad ne zna šta će se destiti do nedelje.

"Pritisak povećava tenziju, a tenzija povećava koncentraciju u izvršavanju zadataka. Teško je reći Zvezdine prednost, ali mi baziramo igru na ispunjavanje odbrambenih zadataka. Mi moramo rešiti pitanje trazicije, da zaustavimo protivnika u prvom naletu", istakao je trener Zvezde.

Partizan je izgubio od Armanija i završio takmičenje u Evroligi ove sezone, ali trener crveno-belih smatra da i pored toga protivnik igra jako organizovano i da ga je "na ovom nivou teško pobediti".

"Poraz od Armanija je mogao da bude pretvoren u pobedu, a to će kod njihovih igrača povećati mobilnost i agresivnost, posebno u odbrani. Tenzija je za svakog igrača dobrodošla. Mi smo imali vremena da se pripremimo za utakmicu, uobičajeno smo trenirali", kazao je Pešić.

On je dodao da bi raspoloženje bilo drugačije da su crno-beli pobedili Armani.

"Da je Partizan pobedio raspoloženje bi bilo sasvim drugačije. Nažalost, oni nisu pobedili iako su bili bliži tome. Armani je iskoristio emotivne naboje neiskusnih igrača Partizana. Videli smo da su crno-beli promašili 11 slobodnih bacanja, što je odlučilo meč", rekao je Pešić.

Crvena zvezda i Partizan će se sastati 206. put u "večitom" derbiju.

"Derbi je uvek specijalna utakmica, posebno pošto je Partizan izgubio u Evroligi. To nama ne olakšava situaciju ako mislimo da idemo na pobedu, ali Partizan je favorit u derbiju, bez obzira na situaciju", kazao je trener Zvezde.

Pešić je ocenio da novi košarkaš crveno-belih Omar Tomas nije spreman da da svoj maksimum protiv Partizana.

"Probali smo da Omara integrišemo u ekipu, ali on nije spreman. On je došao da igra, a ne da trenira. Poznaje evropsku košarku i adatpatcija je prošla na dosta dobrom nivou. Fizički nije spreman, ali u toku utakmice može puno stvari da napravi", rekao je trener Zvezde.

Utakmica u hali Pionir počinje u nedelju u 20.00, a domaćin je Partizan.

Beta

Pogledajte još