Politički naslednici Kim Džong Ila

Džang Song Tek prikazan je kako odaje počast pored izloženog tela Kim Džong Ila, bivšeg vodje i oca Kim Džong Una koji je preminuopre nedelju dana.

Simbolično pojavljivanje DŽonga u uniformi šalje jak signal da ćenacija za sada zadržati politiku "vojska na prvom mestu" koju je uveoKim Džong Il. To se takodje ističe i novim zvanjem "vrhovnogkomandata" datom Kim Džong Unu kao i prikaz podrške vojnogrukovodstva, prenosi agencija AP.

Malo po malo Severna Koreja daje naznake o detaljima uspona na vlastKim Džong Una, koji ima manje od 30 godina, i budućeg sastavanjegovog unutrašnjeg kruga. Severnokorejski državni mediji supočeli da ga oslovljavaju kao vrhovnogm komandanta vojske od 1,2miliona ljudi, i jačaju kampanju da se on prihvati kao vladar.

"Postanimo drugovi... velikog druga Kim Džong Una, sunca 21. veka", piše u nedelju glavni državni list Rodong Šinmun u komentaru kojije prenela i zvanična novinska agencija KCNA.

Obaveštajne službe Juzne Koreje predvidjaju da će Kim Džong Unovatetka, Kim Kijong Hui, zvaničnica Radničke partije, i njen suprugDžang, koji je potpresednik moćne Nacionalne odbrambene komisije,imati veće uloge u podršci naslednika Kim Džong Ila.

Beta

Pogledajte još