Snima se prvi srpski 3D film "Zmajovini pangalozi"

Scenario filma Bobana Skerlića "Zmajovini pangalozi" su adaptacija originalnog pozorišnog komada Ivane Dimić. Direktor fotografije je Kosta Glušica.

Snimanje filma nastavlja se sredinom februara, a osim u Banatskom Karlovcu, snimaće se i u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Subotici.

Film "Zmajovini pangalozi" će biti prvi 3D film sa ovih prostora, porodična komedija sa elementima mjuzikla. U njemu se nalaze brojne muzičke sekvence, uključujući i songove kojima poezija Jove Zmaja dobija muzičku podlogu.

Tema filma, ipak, i nije tako vesela - reč je o batini kao vaspitnoj metodi. Radnja je smeštena u Jututuniju, koja jako liči na Srbiju na kraju devetnaestog veka. Ali, na žalost i na današnju Srbiju, u kojoj je nasilje i dalje vid vaspitavanja.

Glavni junaci su šestoro desetogodišnjaka: junaci preuzeti iz poezije Zmaj Jove Jovanovića - Pura Moca, Seka Pela, Lenji Gaša, Nespremna Ana, Ludi Tola i Laza Materina Maza. Pored redovnih đačkih izazova i zadataka, deca se suočavaju i sa surovim vaspitnim metodima, ne samo u školi, od strane surovog i strogog učitelja Rajice, već i kod kuće. Zmaj Jova je taj koji im pomaže u nevoljama i zajedno sa decom progoni batinu s one strane zakona.

FOTO GALERIJA: Snimanje filma "Zmajovini pangalozi"

U filmu se pojavljuje veliki broj dece, a glavne uloge tumače: Andrija Gojković (Pura Moca), Vida Stanić (Nespremna Ana), Luka Subotić (Ludi Tola), Saša Sinđelić (Seka Pela), Miloš Klanšček (Lenji Gaša) i
Balša Camović (Laza Materina Maza).

U filmu igraju i Tihomir Stanić (Zmaj Jova), Branislav Lečić (učitelj Rajica), Dragan Bjelogrlić (kralj), Bojana Maljević (Persida), Marko Gvero, Borka Tomović. U posebnim ulogama, pojaviće se i Timoti Džon Bajford, Donka Špiček, Raša Popov, Ljubivoje Ršumović, ali i veliki broj drugih ličnosti iz javnog života.

Muziku za songove pišu različiti, poznati muzičari iz regiona, koje ćemo posebno predstaviti.

Želja autorskog tima je da se uz najviše umetničke i tehnološke standarde, napravi drugačiji, zanimljiv i moderan porodični film. Film koji najsavremenijim filmskim jezikom govori o starim problemima našeg društva, piše u saopštenju producenata.

(old_image)

Reditelj Boban Skerlić i direktor fotografije Kosta Glušica na setu

Pogledajte još