Tole: U srpskom fudbalu je pakao!

"Dok ne bude privatizacije, akcionarstva i okretanja države srpskom fudbalu, nećemo videti svetlo na kraju tunela. U klupskom fudbalu je jedan pakao, ali da nema nekoliko 'Mohikanaca' situacija bi bila još gora", rekao je Karadžić na svečanosti u beogradskom hotelu "Hajat".

Predsednik FSS-a kazao je da ne vidi da će srpski fudbal "brzo doći na red kod državnog budžeta", s obzirom na to da su "svaki dan štrajkovi i neko traži povećanje plata".

"Ostaje nam da budemo strpljivi. Moramo da kažemo navijačima da ne možemo u Evropu i da su nam potrebne tri godine da radimo na stvaranju timova", dodao je on.

Karadžić je kazao da FSS sumnja da u Srbiji između fudbalskih klubova postoje "burazerski odnosi" i da će zbog toga od naredne sezone iz Super lige ispadati dva tima, a jedan ići u baraž, dok će od sezone 2013/2014. iz lige ispadati dva tima, a isto toliko ići u baraž.

"Ne delimo možda mišljenje svih o regularnosti. Danas je najlakše biti opozicija, ali imamo nekih sumnji da postoje 'burazerski odnosi', odnosno da su neki klubovi previše prisni", rekao je Karadžić.

On je najavio da će na sednici Skupštine FSS-a, 13. februara, biti raspisani izbori za novo rukovodstvo Saveza.

"Imamo dva puta, jedan je da u narednih mesec dana izaberemo novog selektora, a drugi da sačekamo izbore pa da ga izabere novo rukovodstvo, koje sigurno neće doći sa Marsa, već će biti sastavljeno iz sadašnjih kadrova", rekao je Karadžić.

Karadžić je dodao da je u 2011. godini FS Srbije "finansijski stabilizovan".

"Budžet je u ovoj godini porastao sa četiri na 17 miliona evra", kazao je predsednik FSS-a.

On je naveo da će se u narednoj godini "nastaviti intenzitet radova na infrastrukturi sportskih centara širom Srbije" i da se nada "izgradnji reflektora na svim stadionima".

Fudbalski savez Srbije danas je za najboljeg igrača u 2011. godini proglasio Aleksandra Kolarova iz Mančester sitija, a za najuspešnijeg trenera Ivana Jovanovića iz kiparskog APOEL-a.

Svečanost je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulom sportskom novinaru Marku Markoviću.

Beta

Pogledajte još