Tinejdžer snimio video o iskustvu kliničke smrti nedelju dana pre smrti

Ben je bolovao od neizlečivog urođenog srčanog oboljenja koje se sa odrastanjem pogoršavalo. Iskustvo bliske smrti je doživeo triput: sa četiri godine, sa 14 godina i pre nešto manje od mesec dana uoči smrti, piše "Blic".

Ponosan na svoj život

Na video snimcima koje je napravio Ben je opisao jarku svetlost koja mu je donela mir, kao i viziju sebe kako, obučen u odelo, stoji u beloj prostoriji sa svojim omiljenim reperom Kidom Kadijem.

- Tada sam se pogledao u ogledalo i bio sam ponosan na sebe i na čitav svoj život, na sve što sam uradio. To je bilo najbolje osećanje - napisao je Ben Bridlav.

Bez briga

Bred je na Jutjubu imao popularni kanal "OurAdvice4You", na kom je svojim vršnjacima davao savete o ljubavnim vezama. Na poslednjem, dirljivom snimku, od 18. decembra, uz pomoć niza kartica ispričao je priču o svom odrastanju sa srčanim oboljenjem.

Otkrio je da mu je donekle žao što nije bio kao ostala deca, što nije mogao da učestvuje u svakodnevnim igrama i sportskim takmičenjima. O iskustvu bliske smrti i prizoru "vanzemaljskog svetla" koje je tada video, rekao je:
Nisam mogao do odvojim oči od njega i nisam prestajao da se smešim. Nisam imao nikakvih briga, kako da ništa na svetu više nije važno.

Pogledajte još