Snagatori u Beogradu

Disciplina, vežbanje pet puta dnevno u teretani i mnogo hrane, recept je koji vam može omogućiti da snagom svojih mišića vučete kamion ili dižete iznad glave teret od 140 kilograma . Da je sve ovo moguće, uverilo se nekoliko hiljada Beograđana na takmičenju za najjačeg čoveka, na Trgu Republike.  Za titulu najjačeg u šest disciplina takmičili su se predstavnici 11 država – Srbije, Urkajine, Poljske, Švedske, Bugarske, Kanade, Islanda, Slovenije i tri takmičara iz Rusije.
I pored veoma toplog vremena, više od 30 stepeni, ovi ljudi su vukli kamione, na određeno vreme pomoću konopca, podizali iznad glave teret od  140 kilograma, sa što više ponavljanja, kombinovali discipline, takmičili se u čučanju sa automobilom, nošenju 360 kilograma na 20 metara, podizanju betonskih orkuglih lopti na visinu od 130 centimetara za 90 sekundi.
Predstavnik Srbije, Ervin Katona iz Subotice, kazao nam je da vežba pet puta dnevno u teretani i da za jedan dan pojede toliko hrane koliko prosečan čovek za tri dana.
– Mnogo radim vežbe snage i dnevno unesem u organizam oko 10.000 kalorija, cilj mi je da budem među prvih šest – rekao nam je Katona.
Njegov kolega iz Slovenije, Boris Milošević, ima slične ambicije i isti recept za snagu, odlično govori srpski jezik i poverava nam da mu je otac porekolom Crnogorac, a majka Slovenka.
Eksplozivna snaga i ogromana izdržljivost odlike su ovih ljudi koji tvrde da je za ovo potrebna i jaka mentalna koncentracija. Takmičenja za najjačeg čoveka održavaju se i u Australiji, Kanadi, Rusiji, Tajlandu. Otvaranje sezone 2006. godine  bilo je u Kijevu u Ukrajini, a centralni događaj bio je u maju na Kipru.  

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.