"Gossip"

Još uvek je dan kada na Glavnoj bini EXIT festivala počinju prvi koncerti. Mnogi čekaju glavne zvezde večeri, ili se spremaju za dugu noć u Dens areni, pa u to vreme na tvrđavi nema previše sveta. Ovog puta i gužva na autoputu bila je razlog zbog kojeg mnogi nisu stigli na vreme da čuju ovaj neobičan bend.

S druge strane, oni koji ovaj koncert nisu imali u planu ipak su se zadržali tu negde oko Mejn stejdža, jer su ritmovi koje "Gossip" šalje sa bine potpuno zarazni!

Oštra gitara, jasan i odsečan bas i dinamičan bubanj, i već ste blago zainteresovani. Zanimljiva kombinacija roka i panka, uz sasvim dovoljno soul i fank prizvuka, pokrenuće vas na blago đuskanje u mestu. Onda čujete sjajan vokal što vas, zajedno s neobičnom pojavom pevačice i "front woman" benda, Bet Dito - kupi do kraja njihovog nastupa!

Krupna i krajnje neugledna, Bet Dito na prvi pogled ne izgleda kao "prva dama" jednog benda. U haljinici koja otkriva sve viškove i obline, znojava, razmazane šminke, s tetovažom na ramenu. Ali i s harizmom, energijom i glasom prave zvezde! Glas je onaj deo priče koji najviše "vuče" na soul i fank, dajući finu boju čvrstim i oštrim rifovima i bučnom bubnju. Pored nje, ostali članovi benda skoro su neprimetni, iako zaista deluju kao kompaktna, ali neobična celina...

Gitaru svira Nejtan Haudešel aka "Brace Pain". Za bubnjevima Hana Blili, dama koja bez problema može da stane rame uz rame s bilo kojim "kolegom" kada je energija u pitanju.

Bend s porukom, pripadnici queercore scene koji pišu angažovane tekstove i bore se za slobodu seksualnog opredeljenja, morali su ovu svirku da završe numerom koja baš o ovoj temi i govori. "Standing In The Way Of Control" je njihov najpoznatiji singl, izdat na istoimenom albumu iz 2006. godine.

Publika je sve vreme uživala, igrala i bilo je jasno da je ova grupa bila odličan izbor za zagrevanje druge večeri festivala.

Fotografije možete pogledati ovde.

Foto: Marko Risović

Pogledajte još