Raskalašni novogodišnji žur Romana Abramoviča

Iza debelih zidova svog privatnog poseda na otoku St. Barts, ruski tajkun Roman Abramovič dočekao je Novu godinu na zabavi koju je priredio za 400 prijatelja, piše britanski "Daily Mail", a prenosi "tportal.hr". Naravno, uz njega je bila i njegova 15 godina mlađa devojka Daša Žukova s kojom ima dvogodišnjeg sina Arona.

Abramovič i Daša otputovali su na St. Barts nedugo nakon što je Rus navodno platio 90 miliona funti za kuću sa 15 spavaćih soba u otmenoj londonskoj četvrti Kensington Palas Gardens, koja je tokom Hladnog rata bila u vlasništvu ruske vlade.

St. Barts, inače jedno od omiljenih utočišta za bogate, popularno je zbog privatnosti. Tu činjenicu je Abramovič iskoristio i napravio novogodišnju žurku samo za 400 odabranih na kojoj su ih zabavljali niko drugi do popularni bend Red Hot Chili Peppers.

Abramovičevo osoblje mesecima je pripremalo zabavu na kojoj su se služili delikatesi od kavijara, pršute, lososa i karipskog voća, a pili se najskuplji šampanjci poput Cristala, Ruinarta i Louisa Roederera. Cela žurka je koštala oko šest miliona evra. Da, dobro ste pročitali! ŠEST MILIONA EVRA!

Mnogi gosti su, piše "Daily Mail", odseli na Abramovičevoj luksuznoj jahti "Eclipse" dugoj 163 metra, koja ima dve palube za helikopter, dva bazena i podmornicu za podvodne avanture. Ova jahta može da primi 20 gostiju koje opslužuje 80 članova posade, dok je drugi deo gostiju bio smešten na tajkunovoj drugoj jahit "Luni".

Ko je tačno bio na ovoj raskošnoj žurki još uvek se sa sigurnošću ne zna, ali na ovom ostrvu su primećeni dizajner Mark Džejkobs koji je u čarima sunca uživao sa svojim dečkom, zatim reditelj Džordž Lukas, pevač Bon Jovi, glumica Selma Hajek, pevačica Fergi sa suprugom Džošom Dumelom, glumački par Džejson Stejtam i Rosi Hantington-Vajtli, pevačica Ališa Kiz, suosnivač "Microsofta" Pol Alen i mnoge druge zvezde. Interesantno je da su se na istoj žurki našli i Ašton Kučer i Demi Mur, koji su u procesu razvoda.

Gosti su, navodno, mogli da budu odeveni neformalno u tzv. "ostrvski šik", a zabava je počela oko deset uveče uz jako obezbeđenje.

Godine 2009. Ambramoviča i njegove prijatelje su zabavljali Prins, Bijonse i Gven Stefani, a ove godine su tu bili Red Hot Chili Peppers, što svedoči video u nastavku.

Ima se, može se... Ali, nekako, dosadno je...

Pogledajte još