The Hives

Poslednji, četvrti dan EXIT festivala protekao je u znaku panka, to niko ne može da ospori, ali dok su pankeri još uvek pristizali na svoj "omiljeni festivalski dan", glavnu binu su protresli dinamični Šveđani – "The Hives"!

Odelca, kravate, košuljice... Lepo počešljani momci vrlo brzo su pokazali da su "luđi" nego što izgledaju, i da ima u njima sasvim dovoljno energije da vas oduševe i pokrenu.

Haulin Pele Almvist, simpatičan i šarmatan pevač benda, od početka je flertovao s publikom, pričao razne priče i najavljivao pesme. "Jednog dana ćete pričati deci da ste prisustvovali koncertu grupe 'The Hives', a oni će biti ponosni što su direktni potomci nekoga ko nas je slušao na EXIT festivalu" - samouvereno je rekao u jednom trenutku...

Kada je želeo da publika tapše, to je od njih i tražio. Kada je želeo da svi vrište, i to je tražio... Svestan toga da su u Srbiji prvi put, i da njihovo gostovanje mora da ostavi dobar utisak, dao je sve od sebe da tako zaista i bude.

Pripadnici "druge rok revolucije" došli su da, između ostalog, promovišu novi album - "The Black And White", izdat u oktobru prošle godine, ali nastup nisu bazirali samo na tom izdanju. Odsvirali su i "Main Offender" sa drugog albuma "Veni Vidi Vicious", s novog izdanja čuli smo zatim "Try It Again", pa "A Little More for Little You" iz 2005. godine, s albuma "Tyrannosaurus Hives". Usledile su "Die, All Right!", pa opet skok na novi album sa "Won't Be Long", vraćanje na 2005. godinu sa "Diabolic Scheme", pa opet u 2007. - "You Dress Up for Armageddon"… i tako redom.

Bilo je tu mesta i za "Two-Timing Touch and Broken Bones" i "Tick Tick Boom", i za još nekoliko pričica i komentara simpatičnog Haulina, koji se svojski trudio da svaki trenutak na bini iskoristi da publici skrene pažnju na bend.

- Švedska je poznata po dve stvari. Jedna je "The Hives", druga je dinamit! - prethodilo je izvođenju numere "Tick Tick Boom", koje je zaista proteklo u fenomenalnoj atmosferi.

Osim njega, Nikolaus Arson, Vigilante Karlstrom, Dr Mat Distrakšen i Kris Dendžeros trudili su se da muzički i energetski predstave bend na najbolji mogući način. Oživljavali su garaž rok i pank stil, "pržili" po gitarama i zagrevali publiku za finale večeri. Čak je i Haulin u jednom momentu pomenuo to da iste večeri na istoj bini sviraju "Sex Pistols", što je naišlo na ozbiljan aplauz!

Nakon sat vremena, bilo je vreme da "The Hives" završe predstavljanje našoj publici. Ako je suditi po reakcijama, poželeće Srbija da ih čuje bar još jednom…

Fotografije možete pogledati ovde.

Pogledajte još